Sök

Demenssamordnare


Om arbetsplatsen

Varbergs kommun har en vision: år 2025 ska vi vara Västkustens kreativa mittpunkt. På vägen dit ska mycket hända. Varbergs kommun har drygt 64 000 invånare och en stadig befolkningstillväxt. Kommunen står inför flera spännande satsningar där bostäder, kommunikation och fritidsaktiviteter är i fokus. Socialförvaltningen erbjuder ett självständigt och omväxlande arbete inom vård och omsorg där du kan arbeta på varierande tider. Hälso- och sjukvårdsenheten är ansvarig för den kommunala hemsjukvårdenen och en del av socialförvaltningen. Vi arbetar med ett hälsofrämjande arbetssätt där människans behov sätts i centrum. Vi arbetar även utifrån ett rehabiliterande förhållningssätt där fokus ligger på de resurser som finns hos varje individ. Våra mål är att förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Det gör vi genom respekt, samarbete, kreativitet och öppenhet.


Arbetsuppgifter

Tycker du att sammanhållen vård är viktig för personer med demenssjukdom? Då är du rätt medarbetare för oss! Som demenssamordnare i Varbergs kommun kommer du att ha samordningsansvar och vara ett stöd för personer med demenssjukdom och deras anhöriga samt ge råd och information kring sjukdomen. I rollen som samordnare ingår att se till att kommunens arbete med personer med demenssjukdom sker utifrån modellen "Annas led" och vara ett stöd till olika funktioner inom socialförvaltningen i demensfrågor. I samordningsansvaret kan även ingå att initiera och vara behjälplig vid demensutredning, samverka med närsjukvården och minnesmottagningen/specialistvården kring t.ex. medicinska och sociala uppföljningar, anhörigutbildning, informationsträffar samt vid behov medverka vid vårdplaneringar. Demenssamordnaren ingår i Resursteam Demens tillsammans med sjukusköterskor, undersköterska, fysioterapeut och utvecklingsledare som utvecklar vård och omsorg för personer med demenssjukdom i Varbergs kommun. .

Kvalifikationer

Vi söker nu dig som inom ditt yrkesområde har kompetens och intresse av att arbeta med demensfrågor. Specialistutbildning inom demens är meriterande. Du är legitimerad sjuksköterska alternativt arbetsterapeut, fysioterapeut eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du bör ha en god kommunikativ och organisatorisk förmåga, vara flexibel och lyhörd. Som demensamordnare ska du ha egen drivkraft och vara engagerad och ansvarstagande. Avgörande för att lyckas är struktur och planeringsförmåga, samt att kunna arbeta självständigt och ha kompetens att driva utredningsarbete. B-körkort krävs samt datorvana. Stor vikt lägges vid personlig lämplighet, där vi värdesätter samarbets- och organisationsförmåga.


Övrigt

Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2019-09-01

Referensnummer: A895756


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Löneform: Individuell lönesättning tillämpas, ange gärna löneanspråk.

Arbetstid: Heltid

Tillträde: Eller enligt överenskommelse.


Upplysningar

Ann Thomson Ahlbom, Enhetschef

Telefon: 0733-401285


Fackliga kontaktpersoner

Therese Kleveland Tel:


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

ikon

Självservice & blanketter