varningsikon

2020-04-07

Information med anledning av covid-19

Varbergs kommun följer aktivt händelseutvecklingen kring coronaviruset covid-19. Vi samverkar med Länsstyrelsen och andra myndigheter samt följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Läs mer

Sök

Ekonom till ekonomikontoret


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Ekonomikontoret, som tillhör kommunstyrelsens förvaltning och är kommunens centrala ekonomifunktion, söker en ekonom till redovisningsavdelningen. Tjänsten är underställd redovisningschefen och del av ett team som ansvarar för leverantör-, kundreskontra samt dagbokföring.


Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta på redovisningsavdelningen som ansvarig för kommunens likvidkonton, betalningslösningar och donationsstiftelser. I arbetet ingår löpande bokföring (dagbokföring), processutveckling samt dialog med verksamheten kring lämpliga betalningslösningar såsom kontanter, kort och swish. Processutvecklingsdelen i arbetet innebär bland annat att konvertera pappersbaserade och manuella rutiner till digitala och automatiserade rutiner.

Kvalifikationer

Vi söker Dig som är van att arbeta med löpande bokföring och gillar ordning och reda. Tycker du dessutom att det är kul att arbeta med stora IT-system och digitala flöden är det ett plus. Du ska vara noggrann med ett gott sinne för detaljer samt ha en bra förmåga att se logiska samband. En god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift är bra då tjänsten innehåller en stor del kontakt med kommunens övriga verksamheter. För att lyckas med uppdraget behöver du vara ödmjuk, prestigelös och van att arbeta i komplexa IT-system samt ha en stor förmåga att arbeta självständigt och kunna planera ditt arbete.


Övrigt

Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2020-04-05

Referensnummer: A941546


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Löneform:

Arbetstid: Heltid

Tillträde:


Upplysningar

Jens Otterdahl Holm, Redovisningschef

Telefon: 0340-88549


Fackliga kontaktpersoner

ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

ikon

Självservice & blanketter