Sök

Elevassistent, Mariedals grundsärskola


Om arbetsplatsen

Varbergs kommun har en vision: år 2025 ska vi vara Västkustens kreativa mittpunkt. På vägen dit ska mycket hända. Var du än bor i Varberg finns havet, bokskogen, landsbygden, staden och kulturen inom räckhåll. Varberg har en fin stadskärna, goda kommunikationer och en intressant historia. Varbergs kommun har drygt 64 000 invånare och en stadig befolkningstillväxt. Kommunen står inför flera spännande satsningar där bostäder, kommunikation och fritidsaktiviteter är i fokus. I dag är cirka 4 800 anställda och nu behöver vi fler medarbetare för att kunna förverkliga visionens verksamhetsidé. Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Mariedalsskolan är en F-3-skola i centrala Varberg med ca 250 elever i grundskolan och ca:45 i grundsärskolan. Skolan ligger intill friluftsområdet Nya Påskberget med promenadleder och lummig skog som används under skoltid såväl som fritidstid. Vi samarbetar mellan grundsärskolan och grundskolan och ett naturligt utbyte av kunskaper och erfarenheter genomsyrar verksamheten vilket stödjer varje elevs mångsidiga utveckling och lärande. Vi ser att detta arbete ger många positiva effekter för oss alla på Mariedalsskolan, såväl elever som personal. Pedagogerna på grundsärskolan arbetar i arbetslag runt elevgrupp med tre till tio elever. Bland pedagogerna finns lärare, speciallärare, specialpedagog, teckenspråkspedagog, förskollärare, fritidspedagoger, danspedagog och logoped. Allt pedagogiskt arbete sker utifrån ett individuellt perspektiv men ofta i grupp då kommunikation är själva kärnan i lärandet.


Arbetsuppgifter

Vi söker en elevassistent som skall arbeta i en klass där eleverna kan läsa ämnen i grundsärskolan och/eller ämnesområden inriktning träningsskolan. Du kommer att arbeta tillsammans med en lärare, förskollärare och elevassistenter. Du skall kunna arbeta både enskilt och i grupp och kunna planera och strukturera arbetet med eleverna. I tjänsten ingår även att arbeta på vårt fritidshem.

Kvalifikationer

Gymnasiekompetens, barn och fritidsprogrammet, omvårdnadsprogrammet alternativ motsvarande. Erfarenhet av att arbeta i grundsärskola är en merit. Du behöver ha en förmåga att se elevernas olika kunskapsnivåer och anpassa lärandet genom att bemöta eleverna utefter deras behov. Kunskap i teckenspråk och andra alternativa kompletterande kommunikationsmetoder. (AKK) Du bör ha en god fysik då tunga lyft kan ingå samt att man behöver kunna förflytta sig snabbt. Du skall kunna delta i undervisningen i simhall med eleverna. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vänligen bifoga, via Offentliga Jobb, betyg, examensbevis och i förekommande fall förskollärarlegitimation alternativt lärarlegitimation.


Övrigt

Intervjuer kan komma att ske fortlöpande under annonseringen. Om du erbjuds anställning inom Förskole- och grundskoleförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2019-09-15

Referensnummer: A899022


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Löneform: Individuell lönesättning, ange löneanspråk.

Arbetstid: Heltid100%

Tillträde:


Upplysningar

Anna Deliaune Aronius, rektor,

Telefon: 076-878 89 82


Fackliga kontaktpersoner

Kommunal Tel: 0721-517376


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

ikon

Självservice & blanketter