Sök

Barnskötare, Ekebo förskola


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Ekebo förskola är en förskola med plats för ca 20 barn i åldrarna 1-4 år Ekebo förskola har ett arbets- och tankesätt inspirerat av Reggio Emilias pedagogiska filosofi. Förskolan arbetar med en föränderlig lärmiljö som följer barnens intresse och utveckling. Vårt förhållningssätt till barnen innebär att vi hjälper till att stötta barnens självständighet och förstärker deras självkänsla. Vi vill uppmuntra till egna tankar och teorier som vi gemensamt utforskar och upptäcker för att bli goda demokratiska medborgare. Ekebo förskola lägger stor vikt vid barnens rätt att bli sedda, hörda och lyssnade till, genom detta arbetssätt ges barnen förutsättningar för att samarbeta och samspela med varandra och med pedagoger. Vi arbetar med projekt i små barngrupper där vi utgår från barnens intressen. Barnen undervisas i olika miljöer (ateljéer) där de ges möjlighet att tillägna sig kunskap genom olika uttrycksformer så som bild och form, musik och rörelse, konstruktion, ljud, ljus och digitala verktyg.


Arbetsuppgifter

I rollen som barnskötare förväntas du bidra och ta ansvar för det pedagogiska arbetet på enheten och vara delaktig i arbetet för hela förskolans utveckling. Du bidrar till att skapa goda lärmiljöer och utveckla pedagogiska processer. Du kommer att arbeta tillsammans med förskollärare och barnskötare för att skapa bästa möjliga förutsättning för barnens utveckling och lärande. Du är en medupptäckande tillsammans med barnen och använder dig av relevant forskning i det dagliga arbetet. För att leva upp till förskolans vision i Varbergs kommun ser vi att du som medarbetare engagerar dig i verksamheten och vågar sätta ambitiösa mål för ditt eget arbete. För oss är det viktigt att varje medarbetare bidrar till förskolans utveckling och att verksamheten håller hög kvalitet. För att barnen ska känna sig trygga är det viktigt för oss att du som barnskötare är lugn, stabil och kan agera kontrollerat i stressande situationer. Då du ingår i ett arbetslag ser vi det som självklart att du arbetar bra tillsammans med andra och är lyhörd för andras förslag och åsikter. Barnen ska känna glädje, lust och nyfikenhet inför att lära och som pedagog är det därför viktigt att du är flexibel och kreativ för att kunna anpassa dig efter situationen och barnens önskemål. För att trivas i rollen som barnskötare hos oss behöver du; - Vara positiv, flexibel och se möjligheter med den föränderliga verksamhet vi jobbar i. - Ha ett professionellt sätt att möta barn, föräldrar och kollegor. - Vara en god relationsskapare som ser samarbete som en framgångsfaktor.

Kvalifikationer

Barnskötarutbildning, Barn- och fritidsprogrammet eller motsvarande. Erfarenhet av arbete med NPF och tecken som stöd prioriteras. Vänligen bifoga, via Offentliga Jobb, betyg, examensbevis och i förekommande fall förskollärarlegitimation alternativt lärarlegitimation.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Om du erbjuds anställning inom Förskole- och grundskoleförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. På följande länk kan du beställa rätt belastningsregister: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/ Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2022-09-26

Referensnummer: A1154648


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Deltid

Beskrivning av omfattning: Denna tjänst har en sysselsättningsgrad om 60% och kan kompletteras med andra arbetsuppgifter upp till heltid.

Tillträdesdatum: 2022-10-24

Varaktighet: 6 månader eller längre

Antal tjänster: 1

Länk till mer information: https://varberg.se/pedagogvarberg


Upplysningar

Annalina Nilsson, Rektor

Telefon: 0766-10 75 33


Fackliga kontaktpersoner

Kommunal Tel: 0721-51 73 76


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter