Sök

Handläggare för bostadsanpassning


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Socialnämndens ansvar omfattar omsorg om äldre och funktionsnedsatta samt individ- och familjeomsorg. All myndighetsutövning och beställning av tjänster är samlad i en gemensam uppdragsavdelning. Uppdragsavdelningen (ca 160 medarbetare) utreder behov, fattar beslut och beställer insatser från verksamheter inom kommunens egen regi eller från externa utförare. Avdelningen består av åtta enheter. Vår enhet består av tre utvecklingsledare, 2 bostadsanpassare, 4 ekonomihandläggare och 2 boendesamordnare. Vi söker nu en handläggare (bostadsanpassare) till bostadsanpassningsbidrag. Vårt uppdrag är att utreda och administrera bostadsanpassningsbidrag. Detta är ett kommunalt bidrag som kan sökas av personer med funktionsnedsättning för att kunna bo kvar i sin bostad och leva ett självständigt liv. Verksamheten är lagstyrd och vi arbetar främst utifrån lagen (2018:222) om bostadsanpassningsbidrag.


Arbetsuppgifter

Som handläggare kommer du att utreda ärenden om bostadsanpassningsbidrag, dvs om det är möjligt att utifrån lagstiftning och medicinskt behov bevilja bostadsanpassningsbidrag. Detta innebär att utreda om villkoren är uppfyllda för att bevilja bostadsanpassningsbidrag samt, utifrån förutsättningar i ärendet, utreda anpassningsåtgärder och kostnaden för dessa. Målgruppen spänner över alla åldrar. Arbetet är variationsrikt och innebär såväl hembesök, offertgranskning, handläggning och utredning. I arbetet ingår att bistå med information, rådgivning, bedöma intyg, förslag till anpassningsåtgärder, fatta beslut om åtgärder och att vara kontaktperson för den sökande fram till dess att anpassningen är utförd. Tjänsten innebär myndighetsutövning varför det är av vikt att du är bekväm med att fatta egna beslut samt vid behov föredra ärende inför beslutande nämnd.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är högskoleutbildad arbetsterapeut eller har högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Erfarenhet av utredningsarbete i offentlig förvaltning är önskvärt. I denna rekryteringsprocess lägger vi stor vikt vid följande egenskaper: Du är van vid att driva dina egna processer, har en god administrativ förmåga och strukturerar ditt arbete på ett effektivt sätt. Din samarbetsförmåga är god, du har ett lyhört förhållningssätt och kommunicerar tydligt med förmågan att uttrycka dig väl i tal och skrift. I myndighetsrollen krävs en god förmåga att kunna göra objektiva och sakliga bedömningar samt att kunna ställa tydliga krav och fatta beslut. Du är en god problemlösare och har ett analytiskt tänkande, vilket är en förutsättning för kvalitet och effektivitet i handläggning. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, i vilken bemötande och god samarbetsförmåga i arbetet är viktiga inslag! Datorvana är ett krav. Körkort krävs.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2022-02-01

Referensnummer: A1081973


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse. Intervjuer kommer att ske under vecka 7.

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Sabina Merdanovic, Enhetschef

Telefon: 073-303 45 89


Fackliga kontaktpersoner

SSR Tel: 0340-888 90


Vision Tel: 072-358 03 90


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter