Sök

Byggledare gatu- och parkanläggning


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Vi söker dig som vill arbeta tillsammans med kompetenta och intresserade kollegor, näringsliv och boende i ett växande och kreativt Varberg. Samhällsbyggandet i Varberg är inne i en mycket expansiv fas med tillväxt och spännande utmaningar med stöd i vår vision, att vi ska vara Västkustens kreativa mittpunkt. Som byggledare gatu- och parkanläggning blir du en viktig del i vårt gemensamma arbete med att ta Varberg in i framtiden. Vi hoppas att Du är intresserad av att bidra med din erfarenhet och kompetens! Hamn- och gatuförvaltningen har en central roll i både stora och små samhällsbyggnadsprojekt, i såväl staden som i kommunens övriga tätorter och på landsbygden, där vi ansvarar för att genomföra utbyggnad av gator, allmän plats och infrastruktur. Förvaltningen har ett brett ansvar för både nya och befintliga kommunala anläggningar inom park, gator och hamn. På vår förvaltning är det högt i tak och vi är stolta över vår trivsamma arbetsplats. Vi är med och utvecklar staden och kommunen, såväl som samarbetet kring samhällsbyggandet inom kommunkoncernen.


Arbetsuppgifter

Projektavdelningen ansvarar för genomförandet av förvaltningens egna investeringsprojekt samt projekt som genomförs på uppdrag av andra delar av kommunkoncernen. Det kan tex vara exploateringsprojekt, där nya bostads- eller verksamhetsområden byggs ut eller delprojekt kopplat till arbetet med den nya stadsdelen Västerport, hamnflytten eller projekt i anslutning till tunnelprojektet. Som byggledare gatu- och parkanläggning arbetar du tillsammans med våra projektledare och övriga projektdeltagare och ansvarar för byggplatsuppföljning och kalkylering i projekt inom nyanläggning och utveckling av hamn, gator, vägar och andra offentliga miljöer. Entreprenaderna genomförs både i egen regi och med upphandlade externa entreprenörer. Du har ditt fokus i genomförandefasen men bidrar även med byggkompetens och kalkylkompetens i planering och projektering. Under hela processen håller dina projekt en god kundorientering och hög kvalitet, oavsett om det handlar om förvaltningens verksamhetsområden eller om exploatering av nya och befintliga områden. De entreprenader och projekt du medverkar i överlämnas till drift och förvaltning med goda funktionella, tekniska och estetiska egenskaper. Ditt arbete bidrar till att skapa framtidens goda livsmiljöer och hållbara transportsystem!

Kvalifikationer

Vi söker dig som har passande ingenjörsutbildning eller annan lämplig högskoleutbildning inom bygg- och anläggning. Du kan även ha samlat den erfarenhet som krävs genom flera års arbete av att leda entreprenadarbeten. Erfarenhet som platschef eller arbetsledare i entreprenader eller som byggledare inom investeringar i gator, vägar eller parkanläggning är önskvärd. Genom din förmåga till samarbete upprätthåller du goda relationer med andra aktörer och tillsammans hittar vi lösningar utifrån de behov som uppstår. Att ha samarbetat med olika aktörer liksom erfarenhet från den offentliga världen och kalkylering är meriterande. Du kan uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift och har god förmåga att kommunicera. Vi tror att du är analytisk, noggrann, flexibel och drivande i ditt arbete. Du har lätt för att samarbeta och skapa engagemang hos andra. Stor vikt kommer läggas på dina personliga egenskaper. Förvaltningen anser att mångfald bland våra medarbetare bidrar till att utveckla såväl vår verksamhet som gemenskapen på arbetsplatsen Körkort B är ett krav.


Övrigt

Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att medarbetare har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2023-12-10

Referensnummer: A1258750


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse

Varaktighet: Tillsvidare

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Martin Johansson, Avdelningschef projekt

Telefon: 073-323 64 83


Henrik Petzäll, Förvaltningschef

Telefon: 070-881 81 45


Fackliga kontaktpersoner

Fackliga företrädare nås via Varberg Direkt Tel: 0340-88 000


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter