Sök

Förskollärare med utvecklingsuppdrag, Håstens och Träslövs förskola


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Vill du bli en del av vår fina arbetsgrupp på Håstens förskola. Vi söker dig som vill vara med och värna om, fördjupa och utveckla Håsten och Träslövs förskola för att skapa bästa möjliga förutsättningar för utveckling och lärande för alla barn. I vår utbildning är kommunikation, tillit och lek ständigt i fokus och alla ska uppleva våra ledord - trygghet, glädje, och förståelse. Vi arbetar för barnens bästa genom att lyssna, utmana och möta varje barn utifrån deras förutsättningar. Vi är medupptäckare i lek och lärande det kräver att vi är engagerade, nytänkande och kreativa i tanke och handling. Tillsammans med barnen skapar vi miljöer som genomsyras av lek, lärande och utforskande. Vi tar vara på varandras kompetenser och reflekterar tillsammans över vårt uppdrag och vårt förhållningssätt. Vi dokumenterarar, reflekterar, följer lärprocesser och analyserar vår undervisning i vårt dokumentationsverktyg SUP (Systematisk undervisningsplanering). Vi planerar för förutsättningar för lärande och kopplar vårt syfte och mål till styrdokument, teori och forskning. Vi arbetar systematiskt med kollegialt lärande i olika forum där du som pedagog får möjlighet till kunskapsutveckling och lärande. Det är bl.a. här vi tillsammans arbetar med vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet kopplat till praktiken - vi lär av och med varandra!!


Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta som förskollärare med utvecklingsuppdrag. Det innebär att du i tätt samarbete med rektor, specialpedagog och pedagoger kartlägger och iscensätter processer som gynnar förskolans SKA-arbete. Du behöver ha erfarenhet och vara väl förankrad i våra styrdokument och ha en god vetenskaplig grund i teorier och forskning kopplat till praktiken. Du kommer att bland annat att handleda pedagoger i olika processer både enskilt och i grupp därför behöver du ha förmåga att inta olika perspektiv och gått handledarutbildning o känna dig bekväm i detta. Du kommer också att få leda olika forum och mötesarenor med fokus på kollegialt lärande m.m. Det är viktigt att du har ett kreativt, prestigelöst och flexibelt förhållningssätt. I teamet har vi en logga med texten "med siktet inställt på framtiden" det innebär att du behöver vara både nytänkande och ha framåtanda.

Kvalifikationer

Förskollärare med handledarutbildning. Vänligen bifoga, via Offentliga Jobb, betyg, examensbevis och i förekommande fall förskollärarlegitimation alternativt lärarlegitimation.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Om du erbjuds anställning inom Förskole- och grundskoleförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. På följande länk kan du beställa rätt belastningsregister: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/ Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2023-03-19

Referensnummer: A1204232


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Deltid

Beskrivning av omfattning: Denna tjänst har en sysselsättningsgrad om 75-80% och kan kombineras med andra arbetsuppgifter upp till heltid.

Tillträdesdatum: 2023-06-07

Tillträde: Enligt överenskommelse

Varaktighet: Tillsvidare

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Anna Lena Åkerström, Rektor

Telefon: 0767-89 69 42


Fackliga kontaktpersoner

Sveriges Lärare Tel: 0721-51 73 78 / 0721-51 73 92


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter