Sök

Verksamhetsvaktmästare, förskola/skola


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Du kommer arbeta i Förskole- och grundskoleförvaltningen vaktmästarorganisation och hjälpa till att ge service till alla förskolor samt Göthriks skolan i Varbergs Kommun. Göthriks skola är en f-6-skola med tillhörande fritidshem och har cirka 250 elever.


Arbetsuppgifter

Samordnar, stödjer och tillsammans med rektor arbetar med ute- och innemiljö på förskolorna. När det gäller Göthriks skola kommer du ha liknande uppgifter. Tillsammans med enhetschef för vaktmästeri säkerställer; - så att förskolan har handlingsplaner för brandtillsyn, godkända utrymningsvägar. - Genomför olika reparationer och förvaltar inredning m.m. samt forslar avfall till återvinningscentral. - Genomför egenkontroll enligt anvisningar miljö- och hälsa och gällande lagstiftning. - Medverkar vid lokalsyn av miljö- och hälsa och räddningstjänst på skolan. - Ser till att eventuella brister i lokalerna åtgärdas och att lokal utrustas med godkänd utrustning. - Stödjer organisationen i det systematiska arbetsmiljöarbetet och det systematiska brandskyddsarbetet utifrån den tid som ges för arbetsuppgiften - Bevakar nyheter och säkerställer att ändringar blir rutiner på skolan utifrån uppdatering av regelverk som sker från bland annat Arbetsmiljöverket och Räddningstjänsten eller liknande myndigheter. - Säkerställer att anvisningar för färdiga standardiserade rutiner, riktlinjer och mallar - instruktioner för till exempel brandskydd finns tillgängliga och är uppskyltade enligt föreskrifter. - Stödjer rektor genom att ta nödvändiga kontakter med andra förvaltningar och myndigheter som exempelvis miljö- och hälsa och serviceförvaltning. - Skyddsutrustning kontrolleras och upprustas av auktoriserat företag, nödvändiga tillstånd och licenser söks för bland annat farligt gods. - Kvalitetssäkrar att föreskrifter på skolan är uppsatta enligt gällande regelverk. - Ingår i förvaltningens verksamhetsvaktmästarnätverk. Du kommer att vara verksam på Göthriks skola en dag i veckan och vid eventuella behov. Resterande tid kommer du att ingå i ett team bestående av totalt tre stycken verksamhetsvaktmästare, som hjälper till att ge service till alla förskolor i Varbergs Kommun. Du förväntas arbeta självständigt men även tillsammans med de övriga verksamhetsvaktmästarna.

Kvalifikationer

Gymnasieutbildning. Eftergymnasial hantverksutbildning är meriterande. Du är eller har arbetat som vaktmästare och med det skaffat dig god kännedom om arbete i skola och har ett brett hantverkskunnande. Du har tekniska färdigheter för att kunna genomföra olika reparationer och förvalta inredning med mera. Du är noggrann och vill ha ordning och reda. Du har kunskap om och erfarenhet av arbete med fysiska arbetsmiljöfrågor. Du är kunnig i vilka uppgifter som behöver utföras för att säkerställa en arbetsmiljö enligt gällande lagstiftning på skola. Du är målmedveten, van vid ett systematiskt arbetsmiljöarbete och har skolans arbetsmiljö i fokus. Du vågar utmana till utveckling, tar egna initiativ samt är flexibel och kreativ. Du är serviceinriktad och ser hellre möjligheter än hinder. Du har ett inkluderande förhållningssätt som kännetecknas av mångfald, inflytande och omtanke. Du är en person med god samarbetsförmåga och kan i kommunikation med personal och barn tillvarata engagemang och nya idéer samt skapa en känsla av delaktighet. Som en av skolans medarbetare har du skolutveckling i fokus för ökad måluppfyllelse. Du ska ha välrenommerad erfarenhet av liknande arbete, är tekniskt kunnig vad gäller montage och reparationer samt kan avhjälpa och göra enklare diagnoser på fel i digitala verktyg såsom skrivare, projektorer etc. Det är meriterande om du har dokumenterad utbildning i arbetsmiljölagstiftning och brandskydd. Du delar förskolans och grundskolans värdegrund där jämställdhet och mångfaldsperspektiv är naturliga delar. Arbetet ställer stora krav på självständighet och att du kan ta ansvar i det dagliga arbetet. Körkort till bil krävs.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Intervjuer kommer att ske under vecka 6. Om du erbjuds anställning inom Förskole- och grundskoleförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. På följande länk kan du beställa rätt belastningsregister: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/ Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2022-01-27

Referensnummer: A1082607


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Beskrivning av omfattning: 100%

Tillträdesdatum: 2022-03-21

Tillträde: eller enligt överenskommelse

Varaktighet: Tillsvidare

Antal tjänster: 1

Länk till mer information: https://varberg.se/pedagogvarberg


Upplysningar

Petra Redin, Enhetschef lokaler/vaktmästarna

Telefon: 076-78 08 305


Fackliga kontaktpersoner

Kommunal Tel: 0721-51 73 76


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter