Sök

Skolpsykolog, Team Sydväst


Om arbetsplatsen

Varbergs kommun har en vision: år 2025 ska vi vara Västkustens kreativa mittpunkt. På vägen dit ska mycket hända. Var du än bor i Varberg finns havet, bokskogen, landsbygden, staden och kulturen inom räckhåll. Varberg har en fin stadskärna, goda kommunikationer och en intressant historia. Varbergs kommun har drygt 62 000 invånare och en stadig befolkningstillväxt. Kommunen står inför flera spännande satsningar där bostäder, kommunikation och fritidsaktiviteter är i fokus. I dag är cirka 4 500 anställda och nu behöver vi fler medarbetare för att kunna förverkliga visionens verksamhetsidé. Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Team Sydväst, Varbergs kommun, söker en skolpsykolog. Har du förmågorna och kompetenserna vi efterfrågar välkomnar vi dig till en förvaltning i framkant där ledord som lärande organisation, kollegialt lärande och elevers lärande genomsyrar varje mål, strategi och process. I Team Sydväst ingår Ankarskolan, Almers skola (grund- och grundsärskola), Mariedalsskolan (grund- och grundsärskola) samt förskolor. Välkommen med din ansökan!


Arbetsuppgifter

Som skolpsykolog i Team Sydväst kommer du att arbeta förebyggande och hälsofrämjande tillsammans med skolornas elevhälsateam samt personalgrupper på förskolorna. Dina huvudsakliga uppdrag är att vara aktiv i skolornas elevhälsoarbete genom konsultation, handledning, genomförande av fortbildning samt utredning. En del i skolpsykologens arbete är att på organisations-, grupp- och individnivå bidra med psykologiska perspektiv på lärande, främjande lärmiljöer och likvärdig utbildning. Skolpsykologens uppdrag riktas mot personal och lärmiljö, men elever och föräldrar ges också möjlighet till samtal. Samarbete med andra aktörer kring barn- och ungdomar, exempelvis BVC, habilitering, BUP och socialtjänst ser vi som en naturlig del av ditt arbete. Du kommer också utifrån din kompetens och erfarenhet få övergripande uppdrag inom Barn och utbildningsförvaltningen. I Varbergs kommun har vi kommunövergripande strategier och processer för att öka elevers möjligheter för snabbare väg till studier och yrkesliv, för att öka välmående och minska utanförskap förväntas alla bidra till skolans utvecklings- och förbättringsarbete. Som anställd i barn- och utbildningsförvaltningen får du kompetenshöjande insatser under läsåret. Innehållet och formen för kompetensutvecklingsinsatserna tar utgångspunkt i barn- och utbildningsförvaltningens verksamhetsplan och identifierade behov som framkommit i det systematiska kvalitetsarbetet. På så sätt skapas likvärdighet, långsiktighet och hållbarhet för att nå barn- och utbildningsnämndens prioriterade mål. Varje skola bedriver också ett utvecklingsarbete som pågår varje vecka i organiserad och systematiserad form.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad psykolog och har erfarenhet av arbete inom barn och utbildning. Erfarenhet av konsultation, handledning och utredning är meriterande liksom erfarenhet av arbete inom grundsärskolan och mottagandet i särskolan. Arbetet ställer krav på en hög social kompetens, god förmåga att samarbeta och god förmåga till självständigt arbete. En inkluderande elevsyn ska prägla ditt arbete och förhållningssätt. Du behöver stödja skolans/förskolans personal, ta till vara på deras engagemang och ha mod att utmana för utveckling. Eftersom arbetet innebär resor mellan olika enheter är körkort ett krav.


Övrigt

Intervjuer sker löpande under annonseringstiden. Om du erbjuds anställning inom Barn- och utbildningsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal. Alla medarbetare i Varbergs kommun har bland annat möjlighet att köpa ett rabatterat pendelkort, få ekonomiskt friskvårdsstöd och hyra en cykel eller elcykel till ett förmånligt pris. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2019-01-06

Referensnummer: A832388


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Löneform: Individuell lönesättning, ange löneanspråk.

Arbetstid: Heltid100 %

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.


Upplysningar

Anna Deliaune Aronius, rektor,

Telefon: 076-878 89 82


Fackliga kontaktpersoner

Gunilla Wingbro-Carlsson Tel: 0723-52 95 43


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

ikon

Självservice & blanketter