Sök

Förskollärare, Bumerangens förskola


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Bumerangens förskola ligger strax utanför Varbergs stadskärna. Förskolan invigdes hösten 2018 och har totalt 6 avdelningar med plats för ca 120 barn. Vi har organiserat oss så att vi idag har tre avdelningar för barn 1-3 år och tre avdelningar med barn 3-5 år. Vi har gemensam matsal samt en gemensamhetsyta på andra våning som vi kallar övre torg. Här samlas barn från alla våra olika avdelningar och leker tillsammans. Stort fokus i just den lärmiljön är samspel, digitalitet och rollek. Till en hemvist (två avdelningar) finns en tillhörande ateljé , så totalt finns det tre ateljéer på förskolan. Förskolan ligger i direkt anslutning till Brunnsbergsskogen och vi har höga uppvuxna tallar på vår gård som ger skugga soliga dagar. Utemiljön är uppdelad i fyra olika gårdar och anpassad för olika åldrar på barnen. För att skapa samsyn arbetar vi alltid efter ett gemensamt tema som utgår ifrån en bok. Hur lärandet formeras framåt beror helt på behov hos barnen samt vilket intresse som finns i barngruppen.


Arbetsuppgifter

Vi söker en genuint närvarande och erfaren förskollärare som kan stötta i ett arbetslag. Vi vill att du kan ge barnen möjlighet att utvecklas utifrån deras intressen och med läroplanens mål i fokus. Tjänsten är förlagd på en av våra yngrebarnsavdelningar där du i samspel med en förskollärare och en barnskötare bidrar till bästa möjliga möte för lärande. Du bidrar till att skapa goda lärmiljöer och stödjer arbetet med att utveckla pedagogiska processer där undervisningen i vår utbildning blir synlig. Du kommer att arbeta tillsammans med förskollärare och barnskötare för att skapa bästa möjliga förutsättning för barnens utveckling, lärande och omsorg. Flexibilitet och följsamhet krävs då vi alla på förskolan hjälps åt vid behov. Lpfö-18 och skollagen är våra styrdokument. Glädje och trivsel är nödvändiga ingredienser! Bumerangen är en mångkulturell förskola. Erfarenhet av språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt är meriterande.

Kvalifikationer

Förskollärarlegitimation. Vänligen bifoga, via Offentliga Jobb, betyg, examensbevis och i förekommande fall förskollärarlegitimation alternativt lärarlegitimation.


Övrigt

Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Om du erbjuds anställning inom Förskole- och grundskoleförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. På följande länk kan du beställa rätt belastningsregister: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/ Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2023-11-22

Referensnummer: C164677


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Deltid

Beskrivning av omfattning: Denna tjänst har en sysselsättningsgrad om 80% och kan kombineras med andra arbetsuppgifter upp till heltid.

Tillträdesdatum: 2023-11-27

Tillträde: Snarast

Varaktighet: 11 dagar - 3 månader

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Emma Torstensson, Rektor

Telefon: 0768-98 70 40


Fackliga kontaktpersoner

Sveriges Lärare Tel: 0721-51 73 78 / 0721-51 73 92


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter