Sök

Samordnare för informationssäkerhet


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Kommunkansliet, som är en del av kommunstyrelsens förvaltning, stödjer kommunstyrelsen i uppdraget att leda och samordna kommunens verksamheter. Vi ansvarar bland annat för nämnds- och ärendehantering för kommunstyrelsen och kommunfullmäktige. Här finns också utvecklingsledare, kommunarkiv och juristfunktion. En ny digitaliseringsenhet kommer att starta upp under första halvåret 2022 där tjänsten som samordnare för informationssäkerhet kommer finnas. Kanske är du den vi söker!


Arbetsuppgifter

I Varbergs kommun ser vi informationssäkerhet som en naturlig del av verksamhetens processer. Vi söker dig som vill arbeta med tillämpad informationssäkerhet och ansvara för att samordna kommunens informationssäkerhetsarbete i nära samverkan med andra funktioner på olika avdelningar och förvaltningar inom kommunen. I din roll driver och samordnar du informationssäkerhetsarbetet och du utvecklar kommunens ledningssystem för informationssäkerheten. Du stödjer verksamheterna med din kompetens och erfarenhet genom rådgivning, utbildning och uppföljning inom hela informationssäkerhetsområdet. Rollen är bred och du har en ledande och styrande roll för kommunens medarbetare för att höja informationssäkerhetsmedvetandet och arbetet med dataskyddsförordningen. Till din hjälp arbetar du aktivt med interna nätverk. Du kommer som sakkunnig att delta, leda och bidra i olika utvecklingsprojekt såsom systeminföranden, klassningar av informationssystem och i upphandlingar. I rollen kommer du även arbeta fram och underhålla styrdokument och ledningssystem för informationssäkerhet, samt vara involverad i risk- och sårbarhetsanalyser. Du ska också samordna det systematiska arbetet med dataskydd enligt GDPR och kommunens anpassning till NIS-direktivet. Tjänstens placering i den nya digitaliseringsenheten kommer medföra att andra uppgifter och aktiviteter tillkommer för att stärka upp det gemensamma uppdraget att utveckla kommunens övergripande strategiska digitalisering.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleexamen inom relevant område, systemvetenskap, statsvetenskap eller liknande. Goda kunskaper inom informations-/IT-säkerhet är ett måste för att klara rollen. Du ska också ha en god kunskap om relevant lagstiftning inom kommunallag, offentlighets- och sekretesslag, förvaltningslag, GDPR samt NIS-direktivet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete inom eller med offentlig sektor. Meriterande är om du är certifierad inom ISO27000. Du kan också ha förvärvat motsvarande kompetens genom yrkeserfarenhet. Vi lägger stor vikt vid lämplig personlighet och för att lyckas i rollen ser vi att du är analytisk och ansvarstagande, har god samarbets- och initiativförmåga samt är engagerad i ditt arbete. Du klarar att hantera flera arbetsuppgifter parallellt och tycker att det är stimulerande att arbeta både med rutinärenden och med strategiska komplexa frågor. Fler viktiga egenskaper är att du är pedagogisk och kan skapa intresse och förståelse i frågor inom informationssäkerhetsområdet. Dessutom tror vi att du som person motiveras av utmaningar och har en väl utvecklad förmåga att identifiera förbättrings- och utvecklingsmöjligheter. Du ska även ha goda kunskaper i svenska språket och kan uttrycka dig väl både i tal och skrift. Vi har löpande urval och intervjuer så varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2022-01-16

Referensnummer: A1079571


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde snarast

Varaktighet: Tillsvidare

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Josefin Winnfors, Kanslichef

Telefon: 073-247 43 20


Fackliga kontaktpersoner

Vision, expeditionen Tel: 0723-58 03 90


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter