Sök

Kommunvägledare


Om arbetsplatsen

Varbergs kommun har en vision: år 2025 ska vi vara Västkustens kreativa mittpunkt. På vägen dit ska mycket hända. Var du än bor i Varberg finns havet, bokskogen, landsbygden, staden och kulturen inom räckhåll. Varberg har en fin stadskärna, goda kommunikationer och en intressant historia. Varbergs kommun har drygt 64 000 invånare och en stadig befolkningstillväxt. Kommunen står inför flera spännande satsningar där bostäder, kommunikation och fritidsaktiviteter är i fokus. I dag är vi cirka 4 800 anställda och nu behöver vi fler medarbetare för att kunna förverkliga visionens verksamhetsidé. Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar.


Arbetsuppgifter

Som kommunvägledare ingår du i svarsgruppen som svarar på sociala och barn/utbildningsfrågor. Tillsammans med dina kolleger i gruppen möter du människor med många olika frågor. Arbetet innebär att ge förstklassig service via telefon, besök och kommunens digitala kanaler. Det innebär att du under pågående samtal både söker och registrerar information. I arbetet ingår också viss administration men inslag av verksamhetsutveckling och koordinering kan också förekomma. Du har en löpande dialog och en god relation med socialförvaltningen, för- och grundskoleförvaltningen samt utbildning och arbetsmarknadsförvaltningen.

Kvalifikationer

Du är en serviceinriktad person! Har du viss erfarenhet av sociala frågor eller barn och utbildningsfrågor ser vi det som ett plus. Du är kreativ och lösningsorienterad med ett genuint intresse för att hjälpa och vägleda människor och du har förmågan att arbeta i högt tempo, prioritera och fatta beslut samtidigt som du är strukturerad och noggrann. Du har en mycket god kommunikationsförmåga, är utåtriktad och möter kunder med stort engagemang. Att på ett prestigelöst sätt samarbeta med dina kollegor för att kunna överträffa kundernas förväntningar är en förutsättning. Du har mycket goda språkkunskaper i svenska, både i tal och skrift samt kunskaper i att konversera på engelska. Andra språkkunskaper och erfarenhet av kundservice är meriterande men inget krav. Du kommer att arbeta i olika system vilket kräver god datorvana och du har mycket god administrativ förmåga. Vid val av kandidater kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.


Övrigt

Kommunens policy är att erbjuda alla sina anställda önskad sysselsättningsgrad. Det innebär att även för de tjänster som utannonseras som deltider, så finns möjlighet att önska högre sysselsättning. De utökningar som erbjuds kan innebära kombinationer av arbetsuppgifter och arbetsplatser. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2019-11-17

Referensnummer: A911902


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Löneform:

Arbetstid: Heltid

Tillträde: Tillträde snarast


Upplysningar

Joakim Dissler, Enhetschef

Telefon: 0340-88823, 073-232 88 23


Fackliga kontaktpersoner

Ellinore Gunnarsson Tel: 0721517376


Visions Expedition Tel: 072-358 03 90


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

ikon

Självservice & blanketter