Sök

Stödpedagog till korttidsvistelse inom LSS


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Att jobba för Varbergs omsorg är inte som att jobba för vem som helst. Vi har många olika yrken och karriärmöjligheter att välja bland. Det är ett växande område och vi behöver mer personal i framtiden. Men kanske viktigast av allt är att du gör skillnad i andra människors liv. Vi står för omsorg med mycket hjärta. Vi söker en stödpedagog till ett av våra korttidsboenden som vänder sig till barn och ungdomar inom LSS.


Arbetsuppgifter

Som stödpedagog kommer du samarbeta med övriga kollegor, ha en aktiv roll i arbetet med utvecklingen av gemensamma metoder, arbetssätt och rutiner på enheten. Tillsammans med enhetschef ansvarar du för processen kring social dokumentation, genomförandeplaner och metodbeskrivningar. I uppdraget ingår även handledning av dina kollegor. I arbetsuppgifterna ingår också omvårdnadsarbete och läkemedelshantering efter delegering. Du ska ha erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar inom NPF - neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Du kommer att arbeta med barn och ungdomarna och finnas till stöd genom att tillämpa ett pedagogiskt arbetssätt med olika typer av alternativ och kompletterande kommunikation. Därför krävs det att du har ledarförmåga, är nyfiken och har förmågan att lyssna in barnen och ungdomarna. Du förväntas också att samverka med samhällets olika aktörer och nätverk som är viktiga utifrån den enskildes behov. Meriterande är erfarenhet inom bildstöd, sociala berättelser, seriesamtal samt CPS-arbete. Du kommer även att ingå i ett nätverk med andra stödpedagoger inom hela verksamhetsområdet. Du får i detta nätverk vägledning av verksamhetens metodutvecklare. Arbetstider: dag, kväll och enstaka helg

Kvalifikationer

Som stödpedagog söker vi dig som har kompetens med minst 200 YH-poäng, 60 hp eller det som arbetsgivaren bedömer likvärdigt. Du bör ha erfarenhet av att arbeta med personer med funktionsnedsättningar. Vi ser gärna att du även har erfarenhet av, och intresse för arbetsuppgifter som innebär att ha en framträdande roll i arbetsgruppen samt stödja implementering av metoder. Du har lätt för att utrycka dig i tal och skrift och har god kunskap om social dokumentation. Du har även lätt för att dela med dig av din kunskap och vara ett stöd till kollegor. Stor vikt kommer läggas på personlig lämplighet. Körkort erfordras. För att få anställningen måste du uppvisa utdrag ur belastningsregistret.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid.


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2021-09-19

Referensnummer: Varbergs Omsorg 58/21


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Beskrivning av omfattning: Eller den tjänstgöringsgrad du önskar.

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Denise Borgh, Enhetschef

Telefon: 070-1492025


Fackliga kontaktpersoner

Kommunal exp Tel: 072-1517376


Vision Tel: 072-3580390


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter