Sök

Lärare grundskolans senare år, Håstensskolan


Om arbetsplatsen

Varbergs kommun har en vision: år 2025 ska vi vara Västkustens kreativa mittpunkt. På vägen dit ska mycket hända. Var du än bor i Varberg finns havet, bokskogen, landsbygden, staden och kulturen inom räckhåll. Varberg har en fin stadskärna, goda kommunikationer och en intressant historia. Varbergs kommun har drygt 64 000 invånare och en stadig befolkningstillväxt. Kommunen står inför flera spännande satsningar där bostäder, kommunikation och fritidsaktiviteter är i fokus. I dag är cirka 4 800 anställda och nu behöver vi fler medarbetare för att kunna förverkliga visionens verksamhetsidé. Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Håstensskolan är en skola för årskurs 6-9. Skolan ligger i Varbergs tätort och på ett område där det är nära till kommunens stora idrottsanläggningar och en nybyggd fritidsgård. Till hösten är vi 370 elever på skolan.


Arbetsuppgifter

Vi söker en lärare grundskolans senare år, i engelska och svenska/SvA . 90% undervisning i Engelska, Svenska, Moderna språk Sv/En åk 9 (960 minuter/vecka). Till tjänsten tillkommer samling i mentorsklass och även ca 10% stöd till elev/elever utifrån definierat behov i åk 9. Läsåret 19/20 görs en satsning på ämnesdidaktiskt kollegium där vi tillsammans arbetar för att föra styrdokumentens innehåll närmre praktiken. Detta arbete har pågått under läsåret och är en långsiktig satsning på skolan. Vi har också haft mycket fortbildning kring elevhälsan som en del av skolutvecklingen där alla pedagoger fyller en viktig funktion. Vi letar efter en pedagog som skall kunna verka både i den åtgärdande delen av elevhälsa-arbetet men framförallt skall du kunna arbeta tillsammans med andra i det förebyggande salutogena arbetet kring eleverna. Detta kommer du att göra i nära samarbete med skolans elevhälsoteam.

Kvalifikationer

Legitimerad lärare för undervisning i grundskolans senare år i ovanstående ämnen. Ditt förhållningssätt präglas av att du söker styrkor och resurser hos barnet. Du har en inkluderande elevsyn, ett positivt förhållningssätt, är lösningsinriktat och har mod att utmana till utveckling. Erfarenhet av och kunskap om nyanlända elever i skolan är meriterande då skolan har elever med annat modersmål än svenska. Vänligen bifoga, via Offentliga Jobb, betyg, examensbevis och i förekommande fall förskollärarlegitimation alternativt lärarlegitimation.


Övrigt

Om du erbjuds anställning inom Förskole- och grundskoleförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. På följande länk kan du beställa rätt belastningsregister: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/ Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2019-06-16

Referensnummer: A884302


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Löneform: Individuell lönesättning, ange löneanspråk.

Arbetstid: Heltid100%

Tillträde: eller enligt överenskommelse.


Upplysningar

Andreas Gustafsson, Rektor

Telefon: 0721-688054


Örjan Johansson, Rektor

Telefon:


Fackliga kontaktpersoner

Lärarförbundet Tel: 072-151 73 78


Lärarnas Riksförbund Tel: 0721-51 73 92


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

ikon

Självservice & blanketter