Sök

Speciallärare individuella programmet, gymnasiesärskolan Peder Skrivares skolan


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen ansvarar för arbetsbefrämjande åtgärder, integrationsfrågor och utbildning på gymnasial och eftergymnasial nivå. Här skapar vi förutsättningar för det livslånga lärandet och möjligheter för individen att utvecklas, studera och nå egen försörjning. Vi bidrar också till ett livskraftigt näringsliv genom att tillvarata utvecklingsbehov i näringslivet och skapa projektsatsningar, nätverk och mötesplatser där utbildning och näringsliv kan mötas. Peder Skrivare gymnasieskola (PS) erbjuder flertalet nationella gymnasieprogram som kan kombineras med utvecklande utbildning inom idrott, Ung Företagsamhet, Teknikcollege eller Vård och Omsorgscollege. Kunskap, Kreativitet och Mångfald är viktiga begrepp för oss och präglar vårt synsätt. Vårt samarbete med näringslivet är väletablerat och vi lovar dig en förstklassig arbetsplats! PS har drygt 1900 elever och 240 personal. Det är bra sammanhållning och låg personalomsättning. Det är en skola i framkant som kommer att fortsätta växa. Vill du vara med på resan?


Arbetsuppgifter

Vi söker en speciallärare, specialisering utvecklingsstörning med ämnesbehörighet inom det individuella programmets ämnesområden. Arbetsuppgifter kommer att vara undervisning på det individuella programmet inom gymnasiesärskolan på Peder Skrivares gymnasieskola i Varberg. Just nu har vi ett 15-tal elever i åk 1-4 och ett arbetslag, som tillsammans arbetar för att skapa det bästa lärandet för våra ungdomar. Arbetet innebär att du: Är mentor för elev/elever. Vilket innebär en tät kontakt med vårdnadshavare, ansvar för utvecklingssamtal och andra möten kring eleven/elever. Arbetar utifrån gymnasiesärskolans läroplan, kommunens övergripande mål samt gymnasiesärskolans mål Leder elevernas lärande och skapar goda lärandesituationer för eleverna inom de olika ämnesområdena under hela skoldagen · Arbetar för att varje elev ska uppnå så goda kunskapsresultat som möjligt utifrån elevens förutsättningar och behov Planerar, genomför och utvärderar undervisningen samt bedömer och dokumenterar varje elevs kunskapsutveckling Eftersom arbetsuppgifterna kan skifta utifrån elevernas behov så är flexibilitet viktigt och en öppenhet inför att uppdraget kan förändras över tid.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har speciallärarexamen, specialisering utvecklingsstörning samt är legitimerad och behörig att undervisa inom gymnasiesärskolans ämnesområden. Du ska ha erfarenhet av att arbeta med målgruppen och det är en fördel om du kan TSS och har kunskap om och/eller erfarenhet av lågaffektivt bemötande Vi lägger stor vikt till personlig lämplighet.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att medarbetare har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2022-10-02

Referensnummer: A1152469


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Tillträdesdatum: 2023-01-10

Varaktighet: 6 månader eller längre

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Josefin Björling, Biträdande rektor Enhet 5

Telefon: 0721652352


Fackliga kontaktpersoner

Lärarnas riksförbund


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter