Sök

Företagssköterska Kommunhälsan


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss?


Arbetsuppgifter

Tycker du att arbetsmiljö och rehabilitering är viktiga områden? Är du en person med förmågan att samarbeta, skapa delaktighet och bygga relationer? Har du lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter, har mod och ser möjligheter i förändringar? Vår kollega går i pension och vi söker nu en företagssköterska som vill fortsätta utveckla verksamheten vidare tillsammans med oss. För att ta vara på framtida möjligheter och utmaningar visar kommunens ledord; nytänkande, framåtanda, kunskap och mod oss vägen. Som kundorienterad företagssköterska är du ett stöd för våra chefer i deras strävan efter en god arbetsmiljö, en ändamålsenlig arbetsanpassning och ett bra rehabiliteringsarbete. I rollen som företagssköterska möter du våra kunder i arbetsuppgifterna som är relaterade till hälsa och rehabilitering med fokus på individens, gruppens och organisationens behov. I rollen kommer du att arbeta med lagstadgade hälsoundersökningar, arbetslivsinriktade rehabiliteringsåtgärder inklusive alkohol och droger, medicinska bedömningar, arbetsanpassningar, kartläggande samtal, chefsstöd, hälsofrämjande insatser med mera. Du gör ditt arbete i samarbete med övriga specialister. Du är van att arbeta konsultativt och självständigt, och har förmågan att vägleda kunden. Vi söker dig som arbetar systematiskt, följer upp egna beslut och har god struktur och kommunikationsförmåga. Du är trygg och har ett genuint engagemang och intresse för människors hälsa och arbetsmiljö. Vi tänker att du också har förmåga att se människors, gruppers och organisationers potential. Du behöver vara bekväm med att prata inför grupper, samt kunna möta chefer på alla nivåer i organisationen. Varbergs kommun har en intern företagshälsovård, Kommunhälsan, som servar kommunens samtliga förvaltningar och några bolag i kommunkoncernen. Våra lokaler är centralt belägna med närhet till bra kommunikationer. Kommunhälsan har idag 13 engagerade medarbetare inom företagshälsans kärnområden hälsa, medicin, beteendevetenskap, ergonomi och arbetsmiljö. Arbetet på Kommunhälsan präglas av en helhetssyn på människan i arbetslivet. Vi stöttar cheferna i det systematiska arbetsmiljö- och rehabiliteringsarbetet för att skapa förutsättningar för ett hållbart arbetsliv. Som intern företagshälsa finns vi nära och tar gemensamt ansvar för att skapa tillit hos kunderna.

Kvalifikationer

Leg sjuksköterska, gärna med påbyggnad som företagssjuksköterska eller distriktsköterska. Meriterande är om du har erfarenhet från företagshälsa och har vana att arbeta med kartläggande samtal. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och i ansökan får du gärna berätta varför du tänker att du passar in hos oss.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att medarbetare har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2022-09-25

Referensnummer: A1149792


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Anette Stockhaus, Verksamhetschef Kommunhälsan

Telefon: 073-200 57 43


Helena Arkemar, Leg företagssjuksköterska, MLA

Telefon: 073-402 43 39


Fackliga kontaktpersoner

Vårdförbundet Tel: 070-315 35 51


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter