varningsikon

2020-11-04

Skärpta råd för att begränsa smittspridningen i Halland

Till följd av en ökad smittspridning av covid-19 har Folkhälsomyndigheten tillsammans med Region Hallands smittskyddsläkare beslutat om lokala allmänna råd som gäller från och med den 3 november. Läs mer om hur Varbergs kommun anpassar verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Skärpta råd för att begränsa smittspridningen i Halland

Sök

Speciallärare, Resursskolan


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Du kommer arbeta i en del av grundskola initialt och på sikt i Resursskolan när den är klar höstterminen 2021.


Arbetsuppgifter

Du kommer arbeta runt en enskild elev som idag har ett behov av en strukturerad heldag från morgon till kväll med inslag av skolarbete, när det så medges ur hälsotillstånd. Som lärare arbetar du delar av din dag med undervisning av eleven i en - till - en undervisning. Du ingår i ett team kring eleven. Undervisningen sker i dag i en lokal belägen i centrala Varberg alternativt i en del av en grundskola. From höstterminen 2021 kommer undervisning vara förlagd till kommunens nya resursskola.

Kvalifikationer

Legitimerad speciallärare. Du är en erfaren lärare eller speciallärare/specialpedagog som arbetar på ett strukturerat och lågaffektivt sätt. Du har god pedagogisk förmåga och tålamod. Du har stor erfarenhet av arbete med elever inom autismspektrat samt kunskap om att arbeta med bildstöd. Du besitter en flexibilitet i kunskaper och metoder för att undvika att eleven får ett utåtagerande beteende. Du skall besitta en god förmåga att se helhet och sammanhang och samtidigt kunna ta hänsyn till enskilda elevers behov. Arbetet kräver ett flexibelt förhållningssätt för att kunna utföra arbetsinsatsen för eleven och att du har förmågan att bidra med din kompetens på ett inspirerande sätt till övriga kollegor. Personlig lämplighet och erfarenhet av arbete med barn och ungdomar med neuropsykiatriska funktionshinder är viktigt för uppdraget. Du har förmågan att se möjligheter och hitta kreativa lösningar i olika situationer Meriterande är att du har kunskap om Stress och belastningsmodellen enligt Bo Hejlskov. Lärarlegitimation för undervisning i svenska och matematik, meriterande är också behörighet i engelska. Vänligen bifoga, via Offentliga Jobb, betyg, examensbevis och i förekommande fall förskollärarlegitimation alternativt lärarlegitimation.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Om du erbjuds anställning inom Förskole- och grundskoleförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. På följande länk kan du beställa rätt belastningsregister: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/ Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2020-11-30

Referensnummer: A987776


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid / deltid

Beskrivning av omfattning: Denna tjänst har en sysselsättningsgrad om 80-100% och kan kombineras med andra arbetsuppgifter upp till heltid.

Tillträdesdatum: 2020-12-14

Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse.

Varaktighet: Tillsvidare

Antal tjänster: 1

Länk till mer information: https://varberg.se/pedagogvarberg


Upplysningar

Fredrik Donaldsson, Rektor

Mobiltelefon: 070-5317970


Fackliga kontaktpersoner

Lärarförbundet Tel: 0721-51 73 78


Lärarnas Riksförbund Tel: 0721-51 73 92


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter