varningsikon

2020-05-25

Information med anledning av covid-19

Varbergs kommun följer aktivt händelseutvecklingen kring den pågående coronapandemin. Vi samverkar med Länsstyrelsen och andra myndigheter samt följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Läs mer

Sök

Förskollärare, Valinge förskola


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Förskolan består av två fantastiska "gamla" skolbyggnader och gården är upprustad 2019. I nuläget består förskolan av en avdelning med ett arbetslag, men där finns möjlighet att vid behov utöka till två avdelningar. Barnen är i åldrarna 1 - 5 år. På Valinge förskola står utevistelsen i centrum. Den största delen av den pedagogiska verksamheten bedrivs utomhus. Bland annat erbjuds barnen "Vilseskola" där de får lära sig vad de ska göra om de går vilse i skogen och äventyrspedagogik där man på ett lekfullt sätt får lära sig att samarbeta för att lösa olika frågeställningar. När barnen är ute inspireras de av naturen som finns direkt utanför gården. Pedagoger och barn arbetar tillsammans med Grön flagg och hållbar utveckling. Personalen undervisar om naturens växlingar, kretslopp och hur man ska vårda naturen. Pedagogerna utgår ifrån likabehandlingsplanen och i sin undervisning tar de utgångspunkt i att varje barn är unikt. Målet är att varje barn ska utvecklas i sin takt och att de känner sig stolta över sig själva och att de duger som de är.


Arbetsuppgifter

Allmänt förekommande arbete för en förskollärare. Intresse för natur och utepedagogik ett måste. Extra meriterande är också kunskap inom naturkunskap, utepedagogik, dokumentation och datorkunskap. Eftersom förskolan är liten och arbetslaget arbetar extra nära varandra och barnen är samarbetsförmåga och flexibilitet viktigt.

Kvalifikationer

Legitimerad förskollärare med behörighet att undervisa i förskola. Vänligen bifoga, via Offentliga Jobb, betyg, examensbevis och i förekommande fall förskollärarlegitimation alternativt lärarlegitimation.


Övrigt

Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Om du erbjuds anställning inom Förskole- och grundskoleförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. På följande länk kan du beställa rätt belastningsregister: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/ Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2020-06-02

Referensnummer: A956275


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Löneform:

Arbetstid: HeltidDenna tjänst har en sysselsättningsgrad om 80-100% och kan kombineras med andra arbetsuppgifter upp till heltid.

Tillträde:


Upplysningar

Eva Larsson, Rektor

Telefon: 0705-61 05 36


Fackliga kontaktpersoner

Lärarförbundet Tel: 0721-51 73 78


Lärarnas Riksförbund Tel: 0721-51 73 92


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

ikon

Självservice & blanketter