Sök

Socialpedagog, Göthriks skola


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Göthriks skola är den "lilla" skolan på landet, en dryg mil öster om Varberg. Vi präglas av glada och trevliga elever, ett gott samarbete med vårdnadshavare och en god och hjälpsam stämning i kollegiet. Till hösten 2022 kommer vi att vara ca 185 elever i årskurserna F-6, skolan har även en fritidshemsavdelning. Vi lägger stort fokus på vårt elevhälsaarbete med målsättningen att alla elever ska nå så långt som möjligt, oavsett vilka behov eleverna har. Det återspeglas i skolans utvecklingsområde som under de senaste åren har handlat om att förändra vår undervisning utifrån ett differentierat perspektiv.


Arbetsuppgifter

Ditt uppdrag kommer att vara riktat mot elevernas hela skoldag, vilket kommer att innebära arbete både inom ramen för grundskola och fritidshem. Under skoltid arbetar du för att stödja elever med olika behov, för att underlätta deras vardag på olika sätt. Det kan innebära arbete både in i klass, men även utanför klassrummets ramar. På eftermiddagarna, och eventuellt på morgonen innan skolstart, är du en del av fritidshemmets verksamhet. Där arbetar du tillsammans med ytterligare 3-4 kollegor. Tillsammans planerar ni och ansvarar för barnens utbildning på fritidshemmet. Varje tisdag förmiddag samlas hela arbetslaget för gemensam planering. Därutöver schemaläggs enskild planering utifrån ansvar och uppdrag. Våra verksamhetstider för fritidshemmet är 6.00 till 18.00, det betyder att både öppning och stängning kan vara aktuell någon dag under veckan. Du ska ha ett helhetsperspektiv på elevernas utveckling och se varje individ och dess förmåga i gruppsammanhang. Du är lösningsfokuserad med god samarbetsförmåga. Du är har ett inkluderande förhållningssätt och förmåga att bygga goda relationer till elever vårdnadshavare och kollegor.

Kvalifikationer

Vi söker dig med adekvat högskoleutbildning som har en god förståelse för vad det innebär att stödja barn och ungdomar med olika behov. Du behöver ha stor flexibilitet, samt en förmåga och önskan att kunna samarbete med många olika vuxna och tillsammans sätta eleven i fokus. Det är meriterande att ha arbetat med fritidshemsverksamhet samt erfarenhet av elever med AST och NPF. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och vid god samarbets- och kommunikationsförmåga. Vänligen bifoga, via Offentliga Jobb, betyg, examensbevis och i förekommande fall förskollärarlegitimation alternativt lärarlegitimation.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Om du erbjuds anställning inom Förskole- och grundskoleförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. På följande länk kan du beställa rätt belastningsregister: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/ Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2022-07-01

Referensnummer: A1136331


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Beskrivning av omfattning: 100%

Tillträdesdatum: 2022-08-01

Tillträde: Eller enligt överenskommelse

Varaktighet: Tillsvidare

Antal tjänster: 1

Länk till mer information: https://pedagogvarberg.se


Upplysningar

Uffe Liborius, Rektor

Telefon: 0766-01 18 77


Fackliga kontaktpersoner

Lärarförbundet Tel: 0721-51 73 78


Lärarnas Riksförbund Tel: 0721-51 73 92


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter