Sök

Biträdande rektor/ Enhetschef till Vuxenutbildning


Om arbetsplatsen

Varbergs kommun har en vision: år 2025 ska vi vara Västkustens kreativa mittpunkt. På vägen dit ska mycket hända. Var du än bor i Varberg finns havet, bokskogen, landsbygden, staden och kulturen inom räckhåll. Varberg har en fin stadskärna, goda kommunikationer och en intressant historia. Varbergs kommun har drygt 64 000 invånare och en stadig befolkningstillväxt. Kommunen står inför flera spännande satsningar där bostäder, kommunikation och fritidsaktiviteter är i fokus. I dag är vi cirka 4 800 anställda och nu behöver vi fler medarbetare för att kunna förverkliga visionens verksamhetsidé. Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Vuxenutbildningen ingår i utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen i Varbergs kommun och är lokaliserade till Campus i Varberg.


Arbetsuppgifter

Vi söker en biträdande rektor för vuxenutbildningen tillika en enhetschef för arbetslaget för vuxnas lärande. För att de utbildningar som erbjuds ska stämma överens med vad elever, näringsliv och organisationer vill ha, kompletteras kommunens vuxenutbildning med ett antal fristående utbildningsarrangörer. I arbetslaget för vuxenutbildningen ingår även svenska för invandrare (SFI) och Studie och karriärcentrum som är ett vägledningscentrum som är öppet för alla vuxna i Varbergs kommun som är i behov av vägledning. Tjänsten som biträdande rektor/ enhetschef innebär att leda, inspirera, samordna, planera, driva och utveckla verksamheten mot uppställda mål och i enlighet med gällande lagstiftning. Du har resultat, personal- och ekonomiansvar för ditt arbetsområde. Tjänsten är i nära samarbete med övriga verksamheter i nämndens ansvarsområden.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en god kommunikativ förmåga och är trygg i ditt ledarskap. Du har erfarenhet av arbetsledning och ekonomisk styrning. Du har goda ledaregenskaper samt förmåga att driva utvecklings-och kvalitetsarbete utifrån en helhetssyn. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och engagemang som är i linje med kommunens värdegrund. Arbetet är självständigt och kräver god kommunikation med såväl interna som externa kontakter. Du är van att samarbeta, är strukturerad, flexibel och har god förmåga att prioritera och organisera. Du har en relevant pedagogisk högskoleutbildning.


Övrigt

Vi har semester v.29-32 och är svåra att nå men skicka in din ansökan ändå! Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2019-08-11

Referensnummer: A889912


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Löneform:

Arbetstid: Heltid

Tillträde: Efter överenskommelse


Upplysningar

Christer Allestad, Avdelningschef

Telefon: 0340-697450


Fackliga kontaktpersoner

Suzanne Persson Tel: 070-269 71 82


Lars-Åke Levin Tel: 076-148 82 08


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

ikon

Självservice & blanketter