Sök

Modersmålslärare, somaliska, Enhet Flerspråkighet


Om arbetsplatsen

Varbergs kommun har en vision: år 2025 ska vi vara Västkustens kreativa mittpunkt. På vägen dit ska mycket hända. Var du än bor i Varberg finns havet, bokskogen, landsbygden, staden och kulturen inom räckhåll. Varberg har en fin stadskärna, goda kommunikationer och en intressant historia. Varbergs kommun har drygt 63 000 invånare och en stadig befolkningstillväxt. Kommunen står inför flera spännande satsningar där bostäder, kommunikation och fritidsaktiviteter är i fokus. I dag är cirka 4 500 anställda och nu behöver vi fler medarbetare för att kunna förverkliga visionens verksamhetsidé. Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Förskole- och grundskoleförvaltningen söker modersmålslärare till ett Varberg i en expansiv tid där kombinationen av pensionsavgångar och en växande befolkning leder till ökat behov av lärare. Har du förmågorna och kompetenserna vi efterfrågar välkomnar vi dig till en förvaltning i framkant där ledord som lärande organisation, kollegialt lärande och elevers lärande genomsyrar varje mål, strategi och process. Enhet Flerspråkighet är en verksamhet bestående av ett stort arbetslag med ca 45 lärare som studiehandleder närmare 400 nyanlända elever på modersmålet samt undervisar ca 700 flerspråkiga elever i skolämnet modersmål i Varbergs kommun. Kollegialt utbyte, öppenhet, respekt och ansvar är enhetens gemensamma värderingar. Enhet Flerspråkighet erbjuder dig en arbetsmiljö med stimulerande arbetsuppgifter, kompetensutveckling och ersättning för friskvård.


Arbetsuppgifter

Som modersmålslärare ansvarar du tillsammans med berörda medarbetare för elevernas språkutveckling och måluppfyllelse där ett lösningsfokuserat och självständigt arbetssätt i arbetslaget är en förutsättning för en framgångsrik lärandemiljö. Du kommer i huvudsak arbeta med studiehandledning i grundskolan men arbetsuppgifter som modersmålsstöd i förskolan och modersmålsundervisning i grundskolan/gymnasiet kan också förekomma. Ditt arbete är mycket självständigt, men du kommer även ingå i ett arbetslag samt olika utvecklingsgrupper och därför ställs krav på god samarbetsförmåga och bra språkkunskaper i svenska. Du kommer att arbeta på flera olika arbetsplatser och därför är körkort och tillgång till egen bil ett krav.

Kvalifikationer

Vi söker modersmålslärare som också kan lära nyanlända barn att läsa och skriva på sitt modersmål (somaliska). Du behöver själv ha somaliska som ditt modersmål. Vi vill att du har en lärarutbildning och dokumenterad erfarenhet av att lära somaliska barn läsa och skriva. Du ser helheter och trivs med att arbeta i en miljö som ställer höga krav på punktlighet, ansvarstagande, dokumentation, flexibilitet, handlingskraft, hög servicenivå och social kompetens och även digital kompetens. Du behärskar svenska språket på akademisk nivå, svenska nivå 3 eller motsvarande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vänligen bifoga, via Offentliga Jobb, CV, personligt brev, betyg, examensbevis och i förekommande fall förskollärarlegitimation alternativt lärarlegitimation. Var noga med att du i ditt personliga brev tar upp det punkter vi lagt med som krav.


Övrigt

Körkort och tillgång till bil krävs. Intervjuer och rekrytering kommer att ske löpande under annonseringstiden. Varbergs Kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Om du erbjuds anställning inom Förskole- och grundskoleförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2019-03-31

Referensnummer: A848039


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Deltid

Löneform: Individuell lönesättning tillämpas, ange löneanspråk.

Arbetstid: DeltidDenna tjänst har en omfattning av 50 % och kan kombineras med andra arbetsuppgifter upp till heltid

Tillträde: Tillträde snarast enligt överenskommelse


Upplysningar

Lars-Gunnar Forslund, Chef för nyanlända och modersmål

Telefon: 0733-838683


Fackliga kontaktpersoner

Lärarförbundet Tel: 0721-51 73 78


Lärarnas Riksförbund Tel: 0721- 51 73 92


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

ikon

Självservice & blanketter