Sök

Lärare grundskolans tidigare år, med försteläraruppdrag, Almers skola


Om arbetsplatsen

Varbergs kommun har en vision: år 2025 ska vi vara Västkustens kreativa mittpunkt. På vägen dit ska mycket hända. Var du än bor i Varberg finns havet, bokskogen, landsbygden, staden och kulturen inom räckhåll. Varberg har en fin stadskärna, goda kommunikationer och en intressant historia. Varbergs kommun har drygt 63 000 invånare och en stadig befolkningstillväxt. Kommunen står inför flera spännande satsningar där bostäder, kommunikation och fritidsaktiviteter är i fokus. I dag är vi cirka 4 500 anställda och nu behöver vi fler medarbetare för att kunna förverkliga visionens verksamhetsidé. Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Almers skola är sedan höstterminen 2013 en skola med elever i grundskolan årskurs 4-9 och äldre elever i grundsärskolan. Skolan ligger i sydöstra delen av centrala Varberg och har ca 330 elever. Skolan arbetar med helhetssyn och fokus läggs på att lärande skapas genom trygghet, kreativitet, ansvar och motivation. Grundskola och grundsärskola samt fritidshem samverkar och arbetar utifrån en helhetssyn på eleverna där hänsyn tas till varje elevs utvecklingsnivå och sociala situation. Lärandet är i fokus och personalen arbetar ett formativt förhållningssätt där eleven själv tillsammans med kontaktlärare/mentor utarbetar sin framåtsyftande plan utifrån betyg och omdömen. Skolan arbetar utifrån ett specialpedagogiskt förhållningssätt och all personal i pedagogisk verksamhet deltar i en utbildning genom Skolverket Specialpedagogik för lärande. En del av elevhälsans arbete bedrivs med EHM, ElevHälsaMöten utifrån Bergsjö modellen, där rektor och elevhälsateam regelbundet möter lärarlag för samtal kring elevers lärande och skolsituation. Skolans organisation är indelad i lärarlag med kontaktlärare i resp. årskurs samt arbetslag stadievis. Grundsärskolans personal utgör ett gemensamt arbetslag med två lärarlag ett för resp. inriktning, ämnesområden och ämnen.


Arbetsuppgifter

Vi söker dig som är intresserad och vill vara med och bidra till skolans och elevers utveckling och lärande. Du arbetar som en av flera pedagoger i skolans lärarlag för elever i åk 4-9. I dina arbetsuppgifter ingår att var klasslärare i åk 4 för en klass på ca 20 elever. Du ska vara del av skolans arbetslag 4-6, arbeta utifrån ett formativt förhållningssätt, genomföra utvecklingssamtal m. fl. lärararbetsuppgifter samt att vara kontaktlärare/mentor. Du deltar tillsammans med övrig skolpersonal på skolans olika möten, konferenser och APT samt i Skolverkets lärarlyft i specialpedagogiskt lärande.

Kvalifikationer

Utbildad och legitimerad lärare för undervisning i åk 4-9 med bred ämneskompetens i flera av ämnen främst matematik och NO-ämnen samt gärna engelska eller svenska. Du behöver ha utbildning inom specialpedagogik och erfarenhet av arbete med elever i behov av särskilt stöd. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Vänligen bifoga via Offentliga Jobb, betyg, examensbevis och lärarlegitimation.


Övrigt

Intervjuer och rekrytering kommer att ske löpande under annonseringstiden. Om du erbjuds anställning inom Barn- och utbildningsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Tjänsterna tillsätts under förutsättning att de inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2018-12-17

Referensnummer: A830714


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Löneform: Individuell lönesättning, ange löneanspråk.

Arbetstid: HeltidDenna tjänst har en sysselsättningsgrad om 100 %

Tillträde: Snarast eller senast 7 januari 2019


Upplysningar

Anna Herting, Rektor, Almers skola

Telefon: 0709-297102


Fackliga kontaktpersoner

Lärarnas Riksförbund Tel: 0721-51 73 92


Lärarförbundet Tel: 072-151 73 78


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

ikon

Självservice & blanketter