Sök

Ledningsstöd - koordinator, Förskole- och grundskoleförvaltningen


Om arbetsplatsen

Varbergs kommun har en vision: år 2025 ska vi vara Västkustens kreativa mittpunkt. På vägen dit ska mycket hända. Var du än bor i Varberg finns havet, bokskogen, landsbygden, staden och kulturen inom räckhåll. Varberg har en fin stadskärna, goda kommunikationer och en intressant historia. Varbergs kommun har drygt 64 000 invånare och en stadig befolkningstillväxt. Kommunen står inför flera spännande satsningar där bostäder, kommunikation och fritidsaktiviteter är i fokus. I dag är vi cirka 4 800 anställda och nu behöver vi fler medarbetare för att kunna förverkliga visionens verksamhetsidé. Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Förskole- och grundskoleförvaltningen har med utgångspunkt i Varbergs kommuns vision 2025 ansvar för att utbilda barn och elever för morgondagens kompetensbehov och stärka deras självförtroende så att de lämnar sin skolgång med de rätta förutsättningarna för att göra val utifrån sina mål och drömmar. Förvaltningen ansvarar för förskola och grundskola. Antalet anställda är ca 2 100 och budgetomslutningen för 2019 ca 1 300 miljoner kronor.


Arbetsuppgifter

Som koordinator utgör man ledningsstöd för verksamhetschefer och utvecklingschef med varierande uppgifter. Du behöver ha en förståelse för verksamheterna och ha förmåga att ha ett helhetsperspektiv samt ha ett metodiskt och strukturerat arbetssätt med fokus på detaljer. Vi söker en engagerad person som delar vår ambition att ligga i framkant och som bidrar i det gemensamma arbetet med att skapa bästa möjliga möte för lärande. Du blir en viktig del av förvaltningens kansli där ditt arbete blir både utmanande och varierande med uppdrag av såväl strategisk som operativ karaktär. Som koordinator kommer du att planera, genomföra och följa upp projekt av varierande storlek och karaktär, samt utreda och handlägga inkommande ärenden kopplade till verksamheterna. Du kommer också arbeta med dokumenthantering, protokollföring och koordinering av aktiviteter. Att förbereda möten samt organisera och arrangera olika konferenser och pedagogiska mötesplatser är fler exempel på arbetsuppgifter. En koordinator arbetar i, och har god kunskap om, olika verksamhets- och administrativa system.

Kvalifikationer

Du har relevant högskoleutbildning och erfarenhet av administration, koordinering och handläggning. Du ser positivt på att arbeta som stöd för chefer och är en lagspelare med god samarbetsförmåga. Du är serviceinriktad, kommunikativ och nyfiken. Du kan ha många olika arbetsuppgifter igång samtidigt, kan prioritera uppgifter och hitta lösningar. Du trivs att arbeta i ett högt tempo, ser helhet och delar, samt uttrycker dig väl i tal o skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och har du dessutom erfarenhet av arbete inom skolformerna utbildning är det meriterande.


Övrigt

Körkort är ett krav. Tjänsten tillsätts under förutsättning att föreslagen organisationsförändring beslutas. Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Om du erbjuds anställning inom Förskole- och grundskoleförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. På följande länk kan du beställa rätt belastningsregister: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/ Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2019-11-13

Referensnummer: A912315


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Löneform:

Arbetstid: Heltid100%

Tillträde: Tillträde snarast


Upplysningar

Maria Wirén, utvecklingschef,

Telefon: 0709-36 80 36


Fackliga kontaktpersoner

Visions Expedition Tel: 072-358 03 90


Akademikerförbundet SSR Tel:


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

ikon

Självservice & blanketter