Sök

Nämndsekreterare/Verksamhetsutvecklare


Om arbetsplatsen

Varbergs kommun har en vision: år 2025 ska vi vara Västkustens kreativa mittpunkt. På vägen dit ska mycket hända. Var du än bor i Varberg finns havet, bokskogen, landsbygden, staden och kulturen inom räckhåll. Varberg har en fin stadskärna, goda kommunikationer och en intressant historia. Varbergs kommun har drygt 62 000 invånare och en stadig befolkningstillväxt. Kommunen står inför flera spännande satsningar där bostäder, kommunikation och fritidsaktiviteter är i fokus. I dag är cirka 4 500 anställda och nu behöver vi fler medarbetare för att kunna förverkliga visionens verksamhetsidé. Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Hamn- och gatuförvaltningen har en central roll i både de stora samhällsbyggnadsprojekten och i löpande grön-, trafik- och infrastrukturfrågor. I både stort och smått arbetar vi efter kommunens övergripande vision: År 2025 ska Varberg vara Västkustens kreativa mittpunkt. Vi söker nu dig som vill arbeta tillsammans med kompetenta och intresserade kollegor, näringsliv och boende i ett växande Varberg. Samhällsbyggandet i Varberg står inför mycket spännande och omfattande utmaningar. Vi hoppas att du vill bidra med din erfarenhet och kompetens. Som en av våra nyckelresurser i förvaltningens stab blir du en mycket viktig del i vårt gemensamma arbete med att ta Varberg in i framtiden. På vår förvaltning är det högt i tak och vi är stolta över vår trivsamma arbetsplats. Välkommen till oss! Henrik Petzäll, förvaltningschef


Arbetsuppgifter

I din roll som nämndsekreterare och verksamhetsutvecklare är du ett stöd till både förvaltningsledning och förvaltning. Du har ett ändamålsenligt arbetssätt när det gäller kundorientering, verksamhetsutveckling, uppföljning av mål och verksamhet. Ledningssystem och intern kontroll utvecklas och upprätthålls. Du är sakkunnig i flera av våra förvaltningsövergripande och förvaltningsspecifika administrativa system och du medverkar till att förvaltningen har kunskap om lagar och andra krav som påverkar verksamheten. Du har en god administrativ samordning och ser till att en rättssäker ärendehantering upprätthålls för medarbetare, medborgare, näringsliv och besökande. Du svarar för att förvaltningen har en ändamålsenlig och effektiv nämndadministration och systemstöd för planering, uppföljning och redovisning inom det nämndadministrativa området. Du deltar vid beredning av ärenden samt tidplanerar arbetsutskottets och nämndens sammanträden. Du ansvarar för att upprätta och skicka ut kallelser till sammanträdena samt har rollen som nämndsekreterare på mötena och se till att korrekta och fullständiga beslutsunderlag till politiken tillhandahålls i rätt tid.

Kvalifikationer

Vi söker dig som tycker om ett varierande arbete, har en god organisatorisk förmåga och är en lyhörd och skicklig koordinator. Du har en passande högskoleutbildning till exempel statsvetenskap eller offentlig förvaltning eller lämplig erfarenhet från arbete inom verksamhetsområdet samt god kommunikativ förmåga i såväl tal som skrift. Vi tror att du är analytisk, noggrann, lösningsorienterad och självständig i ditt arbete och har lätt för att samarbeta med olika aktörer. Vi välkomnar ansökningar från både dig som är nyutexaminerad och dig som har hunnit få mer erfarenhet. Förvaltningen anser att mångfald bland våra medarbetare bidrar till att utveckla såväl vår verksamhet som gemenskapen på arbetsplatsen.


Övrigt

Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2019-01-13

Referensnummer: A838423


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Löneform:

Arbetstid: Heltid

Tillträde:


Upplysningar

Henrik Petzäll, förvaltningschef

Telefon: 0708 – 81 81 45


Inger Lena Pettersson, HR-strateg

Telefon: 070-920 82 45


Oskar Reinholdsson, Verksamhetsutvecklare/nämndsekreterare

Telefon: 0729- 86 39 44


Fackliga kontaktpersoner

Andreas Lindqvist Tel: 070-554 89 65, 0340-88273


Ann-Sofi Berntsson Tel: 0340-880 87


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

ikon

Självservice & blanketter