Sök

Barnskötare, Pool för förskolorna Rolfstorp och Skällinge


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Rolfstorp och Skällinge förskolor ligger nära respektive skola och har nära till naturen. Vi som arbetar på förskolorna sätter stort värde i ett positivt förhållningssätt mot barn, vårdnadshavare och kollegor. Vi arbetar enligt skollagen och läroplansmålen med fokus på förhållningssätt, tillgängliga lärmiljöer, språket och leken. Vi arbetar systematiskt med barnhälsa och systematiskt kvalitetsarbete för att utveckla och säkerställa kvalitén i vår utbildning. Du kommer att arbeta som barnskötare på förskolorna Rolfstorp och Skällinge. Som vikarie gör du allt det ordinarie pedagog brukar genomföra under sin arbetsdag. Du arbetar på olika avdelningar vid ordinarie personals frånvaro. Vår vikariepool arbetar enligt Bilaga D och med det menas att du har en tjänst på minst 60 % men utan fasta tider. Vår skoladministratör sköter dina bokningar och bokar dig via sms och du har då 30 minuters inställelsetid. Var 16:e vecka görs en avstämning på arbetad tid och all tid över 60% betalas ut i lön.


Arbetsuppgifter

För att barnen ska känna sig trygga är det viktigt för oss att du som barnskötare är lugn, stabil och kan agera kontrollerat i stressande situationer. Då du kommer arbeta i olika arbetslag ser vi det som självklart att du arbetar bra tillsammans med andra och är lyhörd för andras förslag och åsikter. För att leva upp till förskolans vision i Varbergs kommun ser vi att du som medarbetare engagerar dig i verksamheten och vågar sätta ambitiösa mål för ditt eget arbete, för oss är det viktigt att varje medarbetare bidrar till förskolornas utveckling. För att trivas i rollen som barnskötare hos oss behöver du; - Vara positiv, flexibel och se möjligheter med den föränderliga verksamhet vi jobbar i. - Ha ett professionellt sätt att möta barn, föräldrar och kollegor. - Vara en god relationsskapare som ser samarbete som en framgångsfaktor

Kvalifikationer

Barnskötarutbildning, Barn- och fritidsprogrammet eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Erfarenhet av arbete med NPF och tecken som stöd prioriteras. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vänligen bifoga, via Offentliga Jobb, betyg, examensbevis och i förekommande fall förskollärarlegitimation alternativt lärarlegitimation.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Körkort och tillgång till bil är nödvändigt. Intervjuer sker fortlöpande. Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Om du erbjuds anställning inom Förskole- och grundskoleförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. På följande länk kan du beställa rätt belastningsregister: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/ Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2023-02-02

Referensnummer: A1193866


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Deltid

Beskrivning av omfattning: Denna tjänst har en sysselsättningsgrad om 60% och kan kombineras med andra arbetsuppgifter upp till heltid.

Tillträdesdatum: 2023-02-06

Tillträde: Snarast

Varaktighet: 3-6 månader

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Gisela Wikner, Rektor

Telefon: 076-85 62 615


Fackliga kontaktpersoner

Kommunal Tel: 0721-51 73 76


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter