Sök

HR-konsult, Förskole- och grundskoleförvaltningens kansli


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Förskole- och grundskoleförvaltningen har med utgångspunkt i Varbergs kommuns vision ansvar för att utbilda barn och elever för morgondagens kompetensbehov och stärka deras självförtroende så att de lämnar sin skolgång med de rätta förutsättningarna för att göra val utifrån sina mål och drömmar. Förvaltningen ansvarar för förskola och grundskola. Antalet anställda är ca 2 100 och budgetomslutningen för 2023 ca 1 500 mkr.


Arbetsuppgifter

Vi söker en engagerad HR-konsult som vill ha en nyckelroll i vårt gemensamma arbete för att skapa bästa möjliga möte för lärande. Du kommer att ingå i HR-gruppen på förvaltningens kansli och arbeta såväl strategiskt som operativt för att ytterligare stärka vår position som attraktiv arbetsgivare. Det innebär att arbeta som stöd till förvaltningens chefer med bland annat kompetensförsörjning, systematiskt arbetsmiljöarbete, rehabilitering och hälsofrämjande insatser samt tillämpning av lagar och avtal. Andra viktiga uppgifter blir att delta i arbetet med uppföljning, analys och rapportering i personalfrågor. Du kommer ha ett strategiskt utvecklingsansvar och i samarbete med övriga kollegor utveckla, förbättra och implementera rutiner och metoder inom HR-området, delta i samverkan med de fackliga organisationerna och organisera utbildningar för chefer. Det är ett självständigt generalistuppdrag men som kommer att innebära ett nära samarbete med chefer och medarbetare i hela organisationen.

Kvalifikationer

Du har examen på högskolenivå inom arbets- och personalvetenskap, goda arbetsrättsliga kunskaper och flera års erfarenhet av både strategiskt och operativt arbete inom HR. Erfarenhet av arbete inom offentlig sektor och gärna med inriktning mot de förutsättningar som påverkar förskola och grundskola är meriterande. Som person är du: - Engagerad och drivande med god empatisk förmåga - Analytisk med strategiskt perspektiv - Kreativ och nytänkande - Självgående, serviceinriktad och strukturerad - Kommunikativ med god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift Vänligen bifoga, via Offentliga Jobb, betyg och examensbevis.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Om du erbjuds anställning inom Förskole- och grundskoleförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. På följande länk kan du beställa rätt belastningsregister: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/ Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2023-04-02

Referensnummer: A1205257


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträdesdatum: 2023-06-01

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Varaktighet: Tillsvidare

Antal tjänster: 1

Länk till mer information: https://www.varberg.se/barnutbildning/pedagogvarberg/pedagogvarberg.4.157885001540f7d16c15c827.html


Upplysningar

Lars Karlsson, Administrativ chef

Telefon: 0708-48 87 53


Fackliga kontaktpersoner

Christina Lindeberg Tel: 0340-883 46


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter