varningsikon

2020-11-04

Skärpta råd för att begränsa smittspridningen i Halland

Till följd av en ökad smittspridning av covid-19 har Folkhälsomyndigheten tillsammans med Region Hallands smittskyddsläkare beslutat om lokala allmänna råd som gäller från och med den 3 november. Läs mer om hur Varbergs kommun anpassar verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Skärpta råd för att begränsa smittspridningen i Halland

Sök

Beroendeenheten söker tre behandlingssekreterare


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Att jobba för Varbergs omsorg är inte som att jobba för vem som helst. Vi har många olika yrken och karriärmöjligheter att välja bland. Det är ett växande område och vi behöver mer personal i framtiden. Men kanske viktigast av allt är att du gör skillnad i andra människors liv. Vi står för omsorg med mycket hjärta.


Arbetsuppgifter

Som behandlingssekreterare är din huvudsakliga arbetsuppgift att bedriva kvalificerat behandlingsarbete mot alkohol- och narkotikamissbruk men också mot annat beroende såsom spelmissbruk. Vi ser att du är en god och trygg förebild för våra kunder, därför sätter vi stor vikt vid personlig lämplighet. Beroendeenheten arbetar på uppdrag från uppdragsavdelning inom socialförvaltningen i Varbergs kommun och ett nära samarbete med socialtjänsten som uppdragsgivare är en förutsättning för att utföra uppdraget.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett stort intresse kring beroendeproblematik. Du har en stark drivkraft och vilja att vägleda personer med denna problematik mot ett liv utan missbruk och socialt utanförskap. Du är utbildad socionom, socialpedagog, beteendevetare eller annan utbildning arbetsgivaren finner likvärdig. Du är en god pedagog och har förmåga att arbeta och planera ditt arbete självständigt samt tillsammans med andra i arbetsgruppen. Som person är du trygg i dig själv, du har förmåga att sätta gränser samt är skicklig på att hantera konflikter. Du är bra på att möta människor i olika situationer och ser det som en självklarhet att varje individ förtjänar att bemötas med respekt. Du är flexibel och har en god kommunikationsförmåga i både tal och skrift. Vi ser att du är en trygg person med god personlig mognad samt att du bidrar till ett gott arbetsklimat. Erfarenhet av arbete som behandlingssekreterare för målgruppen är meriterande, likväl som relevanta utbildningar såsom Motiverande Samtal (MI), Haschavvänjningsprogrammet (HAP), Återfallsprevention (ÅP), Motivational Enhancement Therapy (MET) samt Community Reinforcement Approach (CRA). Kunskap om procapita är önskvärt. Som ett led i socialförvaltningens jämställdhetsarbete ser vi gärna manliga sökande. Körkort krävs.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid.


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2020-11-26

Referensnummer: Varbergs Omsorg 42/20


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Beskrivning av omfattning: Eller den sysselsättningsgrad du önskar.

Tillträde: Tillträde efter överenskommelse. Rekrytering sker löpande under ansökningstiden.

Antal tjänster: 3


Upplysningar

Anette Bergman, Enhetschef

Telefon: 073-424 44 52


Fackliga kontaktpersoner

Vision Tel: 072-358 03 90


Akademikerförbundet SSR Tel: 070-267 80 51


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter