varningsikon

2020-04-08

Information med anledning av covid-19

Varbergs kommun följer aktivt händelseutvecklingen kring coronaviruset covid-19. Vi samverkar med Länsstyrelsen och andra myndigheter samt följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Läs mer

Sök

Socialpedagog, Almers skola


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Som anställd i förskole- och grundskoleförvaltningen får du kompetenshöjande insatser under läsåret. Innehållet och formen för kompetensutvecklingsinsatserna tar utgångspunkt i förskole- och grundskoleförvaltningen verksamhetsplan och identifierade behov som framkommit i det systematiska kvalitetsarbetet. På så sätt ökar likvärdigheten, i ett långsiktigt och hållbart arbete att nå förskole- och grundskolenämndens prioriterade mål. Varje skola bedriver också ett utvecklingsarbete i organiserad och systematiserad form utifrån enhetens behov. Alla medarbetare i Varbergs kommun har bland annat möjlighet att köpa ett rabatterat pendelkort, få ekonomiskt friskvårdsstöd och hyra en cykel eller elcykel till ett förmånligt pris. Almers skola ligger i centrala Varberg i anslutning till Varbergs sjukhus. Här har vi ca 330 elever tillsammans i årskurs 4-9 i grundskolan och äldre elever i grundsärskolan. Vi har nära till naturen, med stora grönytor i närheten av skolan. Här finns stora möjligheter till lärande utomhus med skogen runt knuten och nyrenoverad skolgård. Skolan går nu in i en ny utvecklingsfas med ny utvecklingsplan för år 2020-2023. Här kommer vi tillsammans arbeta med att uppfylla de mål som nämnden prioriterat, i samklang med de förbättringsområden vi identifierat på enheten. Fokus på enheten kommer att ligga på arbetsglädje, motivation och tillit. Helhet och transparens är viktigt för oss på Almers. Både i arbetet med våra elever och i vårt kollaborativa arbete i personalgruppen. Läs mer om förskole- och grundskoleförvaltningens verksamhet på Pedagog Varberg.


Arbetsuppgifter

Du arbetar i ett Flexteam tillsammans med lärare och elevassistenter där ni tillsammans arbetar med de elever som är i extra stort behov av stöd. Arbetet innebär dels vara stöd till elever alt. resurs i klassrumsundervisning och dels att arbeta enskilt eller i grupp med elever i Flexteamets klassrum som vi kallar Flexen. Flexteamet är delvis ett eget arbetslag men du ingår i ett lärarlag i någon av årskurserna 4 - 9 och ett arbetslag utifrån stadieindelning. Du kommer i ditt arbete ha nära samarbete med skolans elevhälsoteam och delta på olika möten och konferenser både inom skolan och med externa kontakter.

Kvalifikationer

Vi söker en utbildad socialpedagog eller en person med motsvarande eftergymnasial pedagogisk utbildning. Du ska ha utbildning inom NPF, neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och AST, autismspektrumtillstånd. Har du erfarenhet av andra funktionsvariationer är det meriterande. Du behöver ha långvarig erfarenhet av arbete i Flexteam eller arbete inom motsvarande stödteam/verksamhet. För kontakter med våra elever krävs att du har tillägnat dig ett lågaffektivt beteende. Du behöver också ha goda strategier för att kunna bemöta utagerande elever. Vänligen bifoga, via Offentliga Jobb, betyg, examensbevis och i förekommande fall förskollärarlegitimation alternativt lärarlegitimation.


Övrigt

Intervjuer planeras att ske under perioden 8 - 24 april 2020. Kommunens policy är att erbjuda alla sina anställda önskad sysselsättningsgrad. Det innebär att även för de tjänster som utannonseras som deltider, så finns möjlighet att önska högre sysselsättning. De utökningar som erbjuds kan innebära kombinationer av arbetsuppgifter och arbetsplatser. Om du erbjuds anställning inom förskole- och grundskoleförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag.


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2020-04-05

Referensnummer: A942656


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Löneform:

Arbetstid: Heltid80-100%

Tillträde:


Upplysningar

Sebastian Rundberg, Biträdande rektor

Telefon: 0734-165792


Fackliga kontaktpersoner

Ulf Pellby, Akademikerförbundet SSR Tel: 070-267 80 51


Vision Tel: 072-35 80 390


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

ikon

Självservice & blanketter