Sök

Elevassistent, Trönninge skola


Om arbetsplatsen

Varbergs kommun har en vision: år 2025 ska vi vara Västkustens kreativa mittpunkt. På vägen dit ska mycket hända. Var du än bor i Varberg finns havet, bokskogen, landsbygden, staden och kulturen inom räckhåll. Varberg har en fin stadskärna, goda kommunikationer och en intressant historia. Varbergs kommun har drygt 64 000 invånare och en stadig befolkningstillväxt. Kommunen står inför flera spännande satsningar där bostäder, kommunikation och fritidsaktiviteter är i fokus. I dag är vi cirka 4 800 anställda och nu behöver vi fler medarbetare för att kunna förverkliga visionens verksamhetsidé. Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Trönninge skola är byggd tillsammans med ett nytt Idrottscentrum i Trönninge, strax nordöst om Varberg och stod klar till läsåret 2017/2018. Skola är en F-9 skola med fritidshem och med kommer med tiden inrymma 800 elever.


Arbetsuppgifter

Vi söker en till två elevassistenter som skall arbeta med enskild elev. Eleven är för närvarande mycket lite i klass. Du skall kunna arbeta både enskilt och i grupp och kunna planera pausaktiviteter och strukturera skolarbetet för eleven. I tjänsten ingår även att arbeta med eleven på vårt fritidshem. Som person måste du klara av att anpassa uppgifter till eleven, arbeta med bildstöd, ritprat, ha ett lågaffektivt bemötande och kunna vara bestämd och tydlig på ett ödmjukt sätt. I vissa situationer måste du klara av att möte ett barn i affekt..

Kvalifikationer

Gymnasiekompetens, barn och fritidsprogrammet, omvårdnadsprogrammet alternativt motsvarande. Erfarenhet av att arbeta i grundsärskola är en merit. Du behöver ha en förmåga att anpassa lärandet genom att bemöta eleven utefter dess behov. Du bör ha en god fysik då man behöver kunna förflytta sig snabbt. Du skall kunna hitta på alternativa aktiviteter och delta i lek genom att modellera i leken. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vänligen bifoga, via Offentliga Jobb, betyg, examensbevis och i förekommande fall förskollärarlegitimation alternativt lärarlegitimation.


Övrigt

Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Om du erbjuds anställning inom Förskole- och grundskoleförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. På följande länk kan du beställa rätt belastningsregister: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/ Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2019-12-10

Referensnummer: A917772


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Deltid

Löneform:

Arbetstid: DeltidDessa tjänster har en sysselsättningsgrad om 50-100% och kan kombineras med andra arbetsuppgifter upp till heltid.

Tillträde:


Upplysningar

Elisabeth Thelne, Rektor

Telefon: 0768-088067


Fackliga kontaktpersoner

Kommunal Tel: 0721-51 73 76


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

ikon

Självservice & blanketter