Sök

Studie- och yrkesvägledare till Vuxenutbildningen


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Studie- och Karriärcentrum är en del av Vuxenutbildningen, integrationsenheten och arbetsmarknadsenheten (VIA) och ingår i Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen, som bildades 1 januari 2019. VIA stödjer människor i processen till att nå egen försörjning. Studie- och karriärcentrum har just nu ett team av 5 studie- och karriärvägledare. Nu söker vi en vikarie när en av dem kommer att gå vidare för att testa nya utmaningar. Vi söker dig som blir första kontaktperson för sökande till Vuxenutbildningen. Vill du bidra med din energi och ditt engagemang tillsammans med oss?


Arbetsuppgifter

I dina arbetsuppgifter ingår det att ge service vid inkomna frågor primärt via telefonsamtal under vår telefontid samt via mejl om framför allt vuxenutbildningens utbud inklusive ansökningsprocesser, behörighet, betygsbeställning, studieplanering m.m. Du är även den som tar även emot ansökningar till prövningar inom Vuxenutbildningen tillsammans med vår utbildningshandläggare. Vid behov förmedlar du kontakt inom enheten framför allt till de andra studie- och karriärvägledare samt till utbildningshandläggare. I arbetet ingår en del administrativa uppgifter såsom betygsadministration, betygssortering, studieplanering, utskick av kallelse till elever m.m. Dessutom stödjer du vår SFI samordnare med att säkerställa att ansökningar från SFI sökande är fullständiga.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har examen från studie- och yrkesvägledarprogrammet eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren finner likvärdig. Som person är du serviceinriktad och har en god kommunikationsförmåga. Du har ett stort intresse att hjälpa och vägleda vuxna människor. Under vår telefontid kan det komma in många samtal, och du behöver därför ha förmågan att söka samt förmedla information i ett högt tempo. Du har mycket god administrativ förmåga och kan arbeta självständigt men trivs också med att samarbeta med andra över våra funktionsgränser. Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet från liknande verksamhet med liknande arbetsuppgifter. Vid val av kandidater kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper. Erfarenhet krävs.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att medarbetare har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2023-03-20

Referensnummer: A1204880


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Tillträdesdatum: 2023-05-01

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Henriette Hammar, Enhetschef

Mobiltelefon: 0768477072


Christina Karlsson, Chef

Telefon: 072-1516118


Fackliga kontaktpersoner

Sveriges Lärare Tel: 0721-517378


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter