varningsikon

2020-05-25

Information med anledning av covid-19

Varbergs kommun följer aktivt händelseutvecklingen kring den pågående coronapandemin. Vi samverkar med Länsstyrelsen och andra myndigheter samt följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Läs mer

Sök

Stödpedagog


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Att jobba för Varbergs omsorg är inte som att jobba för vem som helst. Vi har många olika yrken och karriärmöjligheter att välja bland. Det är ett växande område och vi behöver mer personal i framtiden. Men kanske viktigast av allt är att du gör skillnad i andra människors liv. Vi står för omsorg med mycket hjärta. Vi söker en stödpedagog till Skolvägen 26, LSS-boende i Kungsäter. (Lagen om stöd o service till vissa funktionshindrade). Boendet kommer att vara riktat mot våra seniorer inom LSS. Aktivering kommer att ske på boendet.


Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna innefattar pedagogiskt och praktiskt stöd i den dagliga livsföringen, omvårdnad, läkemedelshantering efter delegering och social dokumentation. Du ska i samarbete med den enskilde och/eller dennes nätverk upprätta, driva och följa upp genomförandeplanens mål och förverkliga största möjliga kvalitet och delaktighet i vardagen. Svara för den enskildes omvårdnad, habilitering och tillsammans med den enskilde träna självständighet. Det är viktigt att kunna skapa, bibehålla och utveckla en god kontakt med anhöriga, god man/förvaltare, sjukvård och andra myndigheter för den enskilde. Att arbeta för att den enskilde ska ha en så trygg och strukturerad hemmiljö som möjligt. I arbetet kan eventuellt sovande jour ingå.

Kvalifikationer

Som stödpedagog söker vi dig som har kompetens med minst 200 YH-poäng, 60 hp eller det som arbetsgivaren bedömer likvärdigt. Du ska vara lyhörd och engagerad på ett sätt som skapar möjligheter och förutsättningar för den boende i dess vardagliga liv. Du ska vara en god och tydlig kommunikatör i samspelet med den boende och ha ett gott bemötande. Du ska besitta en god förmåga att se helhet och sammanhang och samtidigt kunna ta hänsyn till enskilda personers behov. Du ska stötta och utbilda personalen i de metoder som vi använder. Erfarenhet med liknande arbetsuppgifter ser arbetsgivaren som meriterande. Körkort erfordras.


Övrigt

Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid.


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2020-05-31

Referensnummer: Varbergs Omsorg 17/20


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Löneform:

Arbetstid: HeltidEller den tjänstgöringsgrad du önskar

Tillträde:


Upplysningar

Åse Galko, Enhetschef

Telefon: 076-8644304


Mona Johansson, Enhetschef

Telefon: 070-1452903


Fackliga kontaktpersoner

kommunal Tel: 072-1517376


Vision Tel: 072-3580390


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

ikon

Självservice & blanketter