varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Stödassistenter


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Att jobba för Varbergs omsorg är inte som att jobba för vem som helst. Vi har många olika yrken och karriärmöjligheter att välja bland. Det är ett växande område och vi behöver mer personal i framtiden. Men kanske viktigast av allt är att du gör skillnad i andra människors liv. Vi står för omsorg med mycket hjärta. Vi söker stödassistenter till ett arbetslag som kommer inrikta sig mot en ungdom inom neuropsykiatriska funktionsnedsättning (NPF).


Arbetsuppgifter

Du kommer arbeta runt en person som idag har ett behov av ett strukturerat dygn med sovande jour. Arbetslaget kommer inrikta sig mot en ungdom inom neuropsykiatriska funktionsnedsättning (NPF) Du skall besitta en god förmåga att se helhet och sammanhang och samtidigt kunna ta hänsyn till enskilda personers behov. Arbetet kräver ett flexibelt förhållningssätt för att kunna utföra arbetsinsatsen för personen och att du har förmågan att bidra med din kompetens på ett inspirerande sätt till övriga kollegor. Du ska ha erfarenhet av att arbeta med personer med NPF och kunskap och erfarenhet av arbetsmetoder så som tydliggörande pedagogik, lågaffektivt bemötande. Din uppgift blir att stärka, stötta och handleda personen under dygnets alla timmar. Arbetet planeras tillsammans med personen efter önskemål, förutsättningar och speciella behov. Vi arbetar efter tydliggörande pedagogik.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har barn och fritidsprogrammet med inriktning funktionshinder eller vård och omsorgsprogrammet eller det som värderas motsvarande. Du ska vara lyhörd och engagerad på ett sätt som skapar möjligheter och förutsättningar för personens vardagliga liv. Du ska ha god pedagogisk förmåga och tålamod. Personlig lämplighet och erfarenhet av arbete med barn och ungdomar med neuropsykiatriska funktionshinder är viktigt för oss. Vi ser att du besitter en flexibilitet i kunskaper och metoder för att undvika att personen får ett utåtagerande beteende. Du har även ett lågaffektivt bemötande i din profession. Körkort krävs. Erfarenhet krävs.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid.


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2021-05-16

Referensnummer: Varbergs Omsorg 26/21


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Beskrivning av omfattning: Eller den tjänstgöringsgrad du önskar.

Tillträde: Tillträde snarast. Löpande rekrytering

Varaktighet: 6 månader eller längre

Antal tjänster: 2


Upplysningar

Mathias Davidsson, Enhetschef

Telefon: 073 2516359


Fackliga kontaktpersoner

kommunal Tel: 072-1517376


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter