varningsikon

2021-01-22

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Kartingenjör


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Som kartingenjör kommer du att tillhöra avdelning geografisk information på stadsbyggnadskontoret. Kontoret har cirka 80 medarbetare och omfattar även bygglov, kvalitet- och utveckling, planavdelning och kommunalt lantmäteri. Du kan läsa mer på varberg.se. Avdelning geografisk information ansvarar för att samla in, förvalta och utveckla geodata och GIS inom Varbergs kommun. Avdelningen har en drönarverksamhet samt spännande satsningar inom 3D och visualisering. Kartområdet är under utveckling med nytt verksamhetsstöd för produktion av grundkartor och nybyggnadskartor. På avdelningen arbetar idag 20 personer varav fyra i kartgruppen. Vi erbjuder ett omväxlande arbete med tekniknytta i fokus.


Arbetsuppgifter

I rollen som kartingenjör blir du delaktig i flera arbetsprocesser. Bidrag till plan- och bygglovsprocesserna handlar om både utredning och kartproduktion. Huvudsakliga arbetsuppgifter är att: • ta fram grundkarta och fastighetsförteckning för detaljplan • ajourhålla planinformation till registerkartan • ta fram nybyggnadskartor Vi utvecklar och förbättrar våra arbetsmetoder hela tiden och vill att du bidrar aktivt. Du kommer också medverka i kommunens digitaliseringsresa där vår uppgift är att se över arbetssätt, teknik och geodata kopplat till samhällsbyggnadsprocessen och ett växande Varberg.

Kvalifikationer

Du som söker ska helst ha arbetat några år inom yrkesområdet och i grunden vara utbildad kartingenjör/lantmäteriingenjör eller ha annan motsvarande utbildning eller erfarenhet. Du har goda kunskaper inom kartproduktion och även inom fastighetsjuridik. Du har erfarenhet av arbete med Lantmäteriets system Geosecma och Trossen och av AutoCAD. Meriterande är erfarenhet av vårt nya, moderna verksamhetsstöd myCarta. Du ska kunna använda dig av Office-paketet och kunna uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift. Som person är du strukturerad, kvalitetsmedveten och serviceinriktad. Du har ett problemlösande förhållningssätt i ditt arbete och till olika situationer som uppstår. Vi ser gärna att du kan arbeta självständigt samtidigt som du har lätt för att samarbeta med andra. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Urval och intervjuer sker löpande och tillsättning kan ske före sista ansökningsdag. Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2021-01-20

Referensnummer: A993959


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Varaktighet: Tillsvidare

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Karin Fridstrand, Avdelningschef

Telefon: 070-630 49 05


Fackliga kontaktpersoner

Linnea Enochsson Tel: 0340-69 91 38


Martin Rimby Tel: 072-9632772


Dag Gunnarsson Tel: 0340-88176


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter