Sök

Vikariat som SYV på Campus Varberg


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Studie- och Karriärcentrum är en del av Vuxenutbildningen, Integrationsenheten och arbetsmarknadsenheten (VIA) och ingår i Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen, som bildades 1 januari 2019. VIA stödjer människor i processen till att nå egen försörjning. Vill du bidra med din energi och ditt engagemang tillsammans med oss?


Arbetsuppgifter

Som studie och karriärvägledare på Vuxenutbildningen möter du sökande via telefon, mejl och på plats och blir första kontaktperson. Du svarar på frågor om vuxenutbildningens utbud samt om eftergymnasial utbildning inklusive ansökningsprocesser, behörighet, betygsbeställning, studieplanering m.m. Du tar även emot ansökningar till prövningar inom Vuxenutbildningen. Du möter många olika människor från många olika kulturer med många olika erfarenheter. Vid behov förmedlar du kontakt inom enheten framför allt till studie- och karriärvägledare samt utbildningshandläggare. I arbetet ingår administrativa uppgifter i Vuxenutbildningens administrative system Tieto Education/Lifecare såsom betygsadministration, studieplanering, utskick av kallelse till elever m.m.

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du har examen från studie- och yrkesvägledarprogrammet eller liknande utbildning. Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet från liknande verksamhet med liknande arbetsuppgifter. Det är önskvärt att du har erfarenhet och kunskap i arbete med vuxna och antagningsprocesser gällande vuxnas lärande. Du är positiv, engagerad, flexibel och vill delta i sökande och elevers utveckling. Du trivs med att arbeta med vuxna. Du vill arbeta i team men kan arbeta självständigt och ta egna initiativ som gagnar verksamheten. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.


Erfarenhetskrav

Ingen erfarenhet krävs

Övrigt

Under vecka 27-30 är jag ledig. Om du skickar ett SMS till numret som är angett och att du önskar att bli uppringt gällande anställningen, så ringer jag upp dig. Välkommen in med din ansökan! Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att medarbetare har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2022-07-31

Referensnummer: A1139890


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Tillträdesdatum: 2022-08-29

Varaktighet: 3-6 månader

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Henriette Hammar, Enhetschef

Mobiltelefon: 0768477072


Fackliga kontaktpersoner

Martin Rimby Tel: 072-3580390


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter