Sök

Lärare grundskolans tidigare år, Vidhögeskolan


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Vidhögeskolan är en F-9 skola med cirka 630 elever och 85 personal. Skolan är belägen i kommunens norra del, mitt i samhället Veddige med goda kommunikationer både till Varberg och kranskommunerna. Skolan är uppdelad i arbetslag som är kopplade till varje årskurs men man har även en tillhörighet i det stadie man arbetar. På skolan finns det strukturer och mötesformer för elevhälsoarbete, arbetslagsmöte samt kollegialt och kollaborativt lärande. Fokus i det kollegiala lärandet är kopplat till vår utvecklingsplan. Under de senaste åren har vi jobbat mycket med att skapa kända strukturer kring arbetet med elevhälsa samt tillgängliga lärmiljöer. Vidhögeskolan är en pilotskola i Varbergs kommun vad det gäller införandet av Chromebook vilket innebär att elever 4-9 och alla lärare kommer att ha tillgång till detta digitala verktyg. I F-3 och fritidshem arbetar eleverna med ipad som pedagogiskt verktyg. Vi arbetar aktivt för att utveckla våra digitala plattformar. Alla klasser har hemklassrum med tillhörande grupprum och det finns väl utrustade specialsalar för de praktisk/estetiska ämnena.


Arbetsuppgifter

Som lärare på Vidhögeskolan ingår det i ditt uppdrag att vara klassansvarig och mentor för elever i ditt arbetslag. Du kommer under läsåret ingå i ett arbetslag i i årskurs 4-6. I ditt ledarskap har du förmågan att strukturera ditt arbete, du prövar och omprövar metoder i din undervisning utifrån vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet. Du formar en differentierad undervisning så att elever inom NPF möts av ett inkluderande arbetssätt och ges lika förutsättningar för kunskap och lärande. Som stöd för det arbetet finns flexteamsarbete för elever i behov av särskilt stöd på skolan. Det kan eventuellt bli aktuellt att del av tjänsten förläggs i flexgruppen för årkurs 4-6 Du är lösningsfokuserad och har en god förmåga att kommunicera med både elever, arbetskamrater och vårdnadshavare.

Kvalifikationer

Legitimerad lärare för undervisning i årkurs 4-6. Vi har behov pedagoger som kan undervisa i några av följande ämnen: Ma, No, Eng, SO Goda kunskaper inom IKT då du ska kunna använda Chromebook som verktyg i din undervisning. Vänligen bifoga, via Offentliga Jobb, betyg, examensbevis och i förekommande fall förskollärarlegitimation alternativt lärarlegitimation.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

2-3 tjänster. Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Om du erbjuds anställning inom Förskole- och grundskoleförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. På följande länk kan du beställa rätt belastningsregister: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/ Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2022-06-29

Referensnummer: A1137935


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Deltid

Beskrivning av omfattning: Denna tjänst har en sysselsättningsgrad om 60-100% och kan kombineras med andra arbetsuppgifter upptill heltid.

Tillträdesdatum: 2022-08-11

Tillträde: Eller enligt överenskommelse

Varaktighet: Tillsvidare

Antal tjänster: 2

Länk till mer information: https://pedagogvarberg.se


Upplysningar

Anna Lena Apelqvist, Rektor

Telefon: 0766-32 56 99


Ines Pavlovic, Biträdande rektor

Telefon: 0701-47 26 77


Fackliga kontaktpersoner

Lärarförbundet Tel: 0721-51 73 78


Lärarnas Riksförbund Tel: 0721-51 73 92


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter