varningsikon

2020-11-04

Skärpta råd för att begränsa smittspridningen i Halland

Till följd av en ökad smittspridning av covid-19 har Folkhälsomyndigheten tillsammans med Region Hallands smittskyddsläkare beslutat om lokala allmänna råd som gäller från och med den 3 november. Läs mer om hur Varbergs kommun anpassar verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Skärpta råd för att begränsa smittspridningen i Halland

Sök

Enhetschef fastighet drift och förvaltning


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Serviceförvaltningen är en intäktsfinansierad verksamhet som ansvarar för kommunens interna stödprocesser. Vi är ca 450 anställda och omsätter drygt 700 mkr per år. Serviceförvaltningen satsar framåt och utvecklar hela tiden sin verksamhet för att på bästa sätt tillgodose våra kunders behov. Förvaltningen består av följande verksamheter: • Fastighet • Kost och städ • IT-avdelning • Varberg Direkt Fastighetsavdelningens uppdrag är att förvalta Varberg kommuns fastigheter så att kapitalvärdet på både kort och lång sikt består samt att kommunens förvaltningar kan bedriva sina verksamheter i ändamålsenliga lokaler. Fastighetsavdelningen strävar efter en nöjd kund och detta ska synas i allt avdelningen utför. Kunden i fokus! Fastighetsavdelningen söker nu en enhetschef för drift- och förvaltning.


Arbetsuppgifter

Du ingår i fastighetsavdelningens ledningsgrupp och tillsammans med avdelningschefen och övriga enhetschefer ska du ha en överblick och helhetssyn som bidrar till att det gemensamma uppdraget fullföljs. I rollen ingår ansvar för utveckling av organisationen för att genom hög servicenivå erhålla nöjda hyresgäster och motiverade medarbetare. Ansvarsområden och kvalifikationer • Du kommer ha ett budget-, resultat- och personalansvar för din enhet som idag består av förvaltare, underhållstekniker, fastighetstekniker och drifttekniker, ca 20 personer. • Du får ett ansvar för framtagning, uppföljning och analys av nyckeltal och resultatmål för enheten samt ansvar för uppföljning av fastighetsavdelningens övergripande verksamhetsmål. • Du kommer ansvara för att förbereda och genomföra medarbetare- och lönesamtal Som enhetschef för drift och förvaltning har du ansvar för kvalitetssäkring, utveckling av arbetsprocesserna och rutiner samt ett övergripande ansvar för att lagar och förordningar efterföljs. Du har ett övergripande ansvar för underhållsplanering av enhetens fastigheter och ett övergripande ansvar för uppföljning av interna avtal mot serviceenheten och externa avtal för markskötsel. Personliga egenskaper Vi söker dig som vill bidra till att skapa en organisation som kan möta förändringar, där medarbetares kunskap tillvaratas och kunden är i fokus. Du är en självgående problemlösare som förstår vikten av tydlighet, goda relationer och bra samarbeten. Du har god självkännedom och samarbetsförmåga samt förmåga att leda, motivera och engagera. Du kan analysera och hantera uppkomna problem. Ser sammanhang och prioriterar rätt frågor.

Kvalifikationer

• Relevant eftergymnasial utbildning inom samhällsbyggnad eller motsvarande arbetslivserfarenhet • Du har mycket god ledarerfarenhet, god analytisk förmåga och är utvecklingsinriktad • God förmåga att utrycka dig väl i tal och skriftligt • Mycket god datorvana. • Erfarenhet av fastighetssystem Incit är en merit • Kännedom om LOU och erfarenhet av en politiskt styrd organisation är meriterande • Körkort B är ett krav • Arbetsorderstyrd drift • Förvaltning av fastigheter • Ekonomi • Personal


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2020-11-23

Referensnummer: A977478


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Varaktighet: Tillsvidare

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Katarina Lindh, Fastighetschef

Telefon: 0734039868


Fackliga kontaktpersoner

Reine Magnusson Tel: 0340-88638


Martin Rimby


Kommunal, expeditionen Tel: 010-4429584


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter