Sök

Skolbibliotekarie, Förskole- och grundskoleförvaltningen


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss?


Arbetsuppgifter

Vi söker en skolbibliotekarie till förskole- och grundskoleförvaltningen som delar vår ambition att ligga i framkant och som deltar i det gemensamma arbetet för att skapa bästa möjliga möte för lärande. Som skolbibliotekarie arbetar du för att elevers lust att läsa ökar och att elevernas resultat förbättras i alla ämnen. Du arbetar aktivt med läsfrämjande insatser i alla årskurser. Du är en inspiratör och en viktig resurs i skolans undervisning när det gäller digital kompetens, medie- och informationskunnighet (MIK) samt förmågan att vara källkritisk. Skolbiblioteket är till för elever och lärare som resurs i undervisningen och ditt samarbete med lärare, rektorer och övriga skolbibliotekarier i teamet är av stor vikt. I uppdraget ingår att vara drivande i planering av insatser med anknytning till skolbibliotekets verksamhet. Du kommer att ingå i ett team med andra skolbibliotekarier som samordnas av kommunens språk, läs- och skrivutvecklare och med nära koppling till förskole- och grundskoleförvaltningens övriga resurser för att stödja elevers språk-, läs- och skrivutveckling. Det kommer att finnas stora möjligheter att påverka och utveckla teamets roll och insatser med fokus på skolornas behov. Teamets arbetsuppgifter kommer att variera utifrån de behov och prioriteringar som framkommer i skolornas biblioteksråd, utvecklingsplaner och det systematiska kvalitetsarbetet på kommun- och enhetsnivå. Insatserna kan genomföras av en eller flera skolbibliotekarier i teamet. Teamet kommer även genomföra systematiska insatser som riktas till samtliga årskurser i kommunen i syfte att säkerställa likvärdighet. Teamet kommer att vara ansvariga för inköp av litteratur och att upprätthålla en god mediesamling samt att registrera användare till Legimus. Administreringen vid lån och återlämning av litteratur ansvarar skolan för men skolbibliotekarier bistår med vägledning. Din närmaste chef blir rektor på den skola där du kommer att ha din grundplacering. Du kommer att fördela din tid och närvaro vid de skolor som tillhör det område där du har din grundplacering. I samarbete med skolbibliotekarier i teamet kommer du även att delta i insatser vid övriga skolbibliotek.

Kvalifikationer

Vi söker dig med examen i biblioteks- och informationsvetenskap. Du är väl uppdaterad i läsfrämjande metoder samt medie- och informationskunnighet (MIK) och har god digital kompetens på området. Självklart har du har gedigna kunskaper om och eget intresse för litteratur för barn och ungdomar. För att trivas i rollen som skolbibliotekarie behöver du vara självgående, ha god förmåga att samarbeta och att driva utvecklingsarbete framåt. Du är kreativ och tar initiativ till att hitta nya former för att sprida läslust och ge bibliotekariestöd såväl i fysiska som digitala former. Du bör ha kompetens att matcha medier och innehåll utifrån elevers olika behov och sammanhang. Vi sätter värde på att du tar ansvar för teamets gemensamma arbetsuppgifter och utmaningar och har högt ställda mål i ditt arbete. Du är drivande och identifierar utvecklingsområden och tar initiativ till insatser för förändring och förbättring. Det är viktigt med en god kommunikationsförmåga, god samarbetsförmåga och att arbeta utåtriktat med fokus på hög servicegrad. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet!


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Körkort för bil erfordras! Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Om du erbjuds anställning inom Förskole- och grundskoleförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. På följande länk kan du beställa rätt belastningsregister: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/ Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag! Läs mer: Pedagog Varberg


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2021-09-29

Referensnummer: A1053293


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Beskrivning av omfattning: 100 %

Tillträde: Snarast

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Maria Wirén, Utvecklingschef

Telefon: 0709-36 80 36


Johan Berntsson, Verksamhetschef grundskolan

Mobiltelefon: 070-770 14 16


Fackliga kontaktpersoner

Vision


Ulrika Tennberg (DIK)


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter