Sök

Förskollärare, Rundgårdens förskola


Om arbetsplatsen

Varbergs kommun har en vision: år 2025 ska vi vara Västkustens kreativa mittpunkt. På vägen dit ska mycket hända. Var du än bor i Varberg finns havet, bokskogen, landsbygden, staden och kulturen inom räckhåll. Varberg har en fin stadskärna, goda kommunikationer och en intressant historia. Varbergs kommun har drygt 64 000 invånare och en stadig befolkningstillväxt. Kommunen står inför flera spännande satsningar där bostäder, kommunikation och fritidsaktiviteter är i fokus. I dag är vi cirka 4 800 anställda och nu behöver vi fler medarbetare för att kunna förverkliga visionens verksamhetsidé. Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Rundgården är en mångkulturell förskola med 7 åldersindelade barngrupper. Förskolan ligger på Sörse med omedelbar närhet till Mariedalsskolan och skogen.


Arbetsuppgifter

På förskolan är barnen indelade i mindre grupper och varje grupp har ansvariga pedagoger knutna till sin grupp, detta för att lättare kunna följa barnens intressen, behov och utveckling. Pedagogerna arbetar utifrån ett projektinriktat och utforskande arbetssätt. Det innebär att barnens intressen och nyfikenhet är i fokus för lärande, och utifrån barnens frågor bygger vi verksamheten. Vi delar under förmiddagen upp barnen i projektgrupper. Övrig tid är grupperna knutna till storarbetslaget. Vi vill erbjuda en kreativ, föränderlig och inspirerande lärmiljö som speglar projektet, det innebär att barnen har ett reellt inflytande i verksamhetens utformning och innehåll. Pedagogerna skickar hem veckodokumentation till föräldrarna där de beskriver sitt arbete i de olika projekten. Förskolan är med i skolverkets projekt Levande läsning, där fokuset detta läsåret är, Utveckla skriftspråket.

Kvalifikationer

Legitimerad förskollärare med erfarenhet. Vi söker dig som är nyfiken, nytänkande, flexibel och kreativ, vi ser gärna att du är intresserad av pedagogiska samtal och möten med andra pedagoger. Vi vill att du har ett förhållningssätt där du tror på det kompetenta barnet och att du som vuxen är närvarande, medforskande och aktiv i samspelet med barnen i deras lekar och utforskande. Meriterande är kunskap om och erfarenhet av att arbeta med digitala verktyg i förskolan och från att arbeta utifrån ett Reggio Emiliainspirerat förhållningssätt. Vänligen bifoga, via Offentliga Jobb, betyg, examensbevis och i förekommande fall förskollärarlegitimation alternativt lärarlegitimation.


Övrigt

Om du erbjuds anställning inom Förskole- och grundskoleförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. På följande länk kan du beställa rätt belastningsregister: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/ Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2019-09-17

Referensnummer: A901205


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Deltid

Löneform: Individuell lönesättning tillämpas, ange löneanspråk.

Arbetstid: DeltidDenna tjänst har en sysselsättningsgrad om 80% och kan kompletteras med andra arbetsuppgifter upp till heltid.

Tillträde: Eller enligt överenskommelse.


Upplysningar

Marie Vastersson, Förskolechef

Telefon:


Fackliga kontaktpersoner

Lärarförbundet Tel: 0721-51 73 78


Lärarnas Riksförbund Tel: 0721-51 73 92


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

ikon

Självservice & blanketter