varningsikon

2020-08-07 09.09

Viktig information till allmänheten i Varbergs kommun

Du hittar vår samlade information med anledning av covid-19 via länk nedan.

Läs mer

Sök

Personlig assistent


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Att jobba för Varbergs omsorg är inte som att jobba för vem som helst. Vi har många olika yrken och karriärmöjligheter att välja bland. Det är ett växande område och vi behöver mer personal i framtiden. Men kanske viktigast av allt är att du gör skillnad i andra människors liv. Vi står för omsorg med mycket hjärta. Socialförvaltningen erbjuder ett självständigt och omväxlande arbete inom vård och omsorg där du kan arbeta på varierande tider. Arbetar du med vård och omsorg i Varbergs kommun så är du i en organisation där vi sätter människors behov av hjälp i centrum. Det handlar också om att bemöta alla med respekt. Kvalitet inom socialt arbete betyder att vi levererar omsorg och service som motsvarar den enskildes behov. Vi arbetar utifrån ett rehabiliterande synsätt där vi i alla led fokuserar på de resurser och den vitalitet som finns hos varje människa.


Arbetsuppgifter

Vi söker en personlig assistent till en aktiv och glad kille på 27 år med autism/ADHD. Personen har eget boende och sysselsätts på daglig verksamhet under vardagarna. Personen är mycket social, gillar när det händer saker och tycker om en aktiv fritid. Där ingår bland annat dagliga promenader oavsett väder. Då personen är i behov av stöd och hjälp med allt dygnet runt kommer du att hjälpa till med allt som kan tänkas uppkomma i vår kunds vardag - alltifrån personlig omvårdnad, samt daglig skötsel av hem och hygien. Personens tal och kommunikation är begränsat och därmed kommer du även att vara en stor del i kunds kommunikationsträning. Vi arbetar med ett lågaffektivt bemötande och dokumentation är en del av arbetet. Arbetstiderna är fördelade mellan dygn/dag/kväll/helg med sovande jour. Vi arbetar efter kommunens kvalitetskriterier för att ge kvalitetssäkrad god vård och omsorg.

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du som söker är en person med erfarenhet från pedagogik och omvårdnad gärna inom LSS. Då personen trivs med samt behöver en aktiv livsstil ser vi att du är en positiv och initiativtagande person med en stor portion av driv och energi. Personen kommunicerar på sitt vis och därmed är det viktigt att du är lyhörd och lär dig att tyda hans signaler. Vidare är det av stor vikt att du är ordningsam och strukturerad då en av dina huvuduppgifter är att ta hand om ett hushåll. I rollen som personlig assistent söker vi dig som är självgående, ansvarsfull och lösningsorienterad. Du får gärna komma med egna idéer som bidrar till vidareutveckling för personen och dennes vardag. Störst vikt kommer dock att läggas vid personlig lämplighet då det viktigaste är att du och kunden trivs ihop och fungerar bra tillsammans.


Övrigt

Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid.


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2020-08-06

Referensnummer: Varbergs Omsorg 28/20


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Löneform:

Arbetstid: HeltidEller den tjänstgöringsgrad du önskar

Tillträde: Tillträde snarast.


Upplysningar

Denny Kaljanac, Enhetschef

Telefon: 072-2467514


Britt Mari Svensson, Enhetschef

Telefon: 072-3504914


Damir Hadrovic, Enhetschef

Telefon: 073-4027350


Fredrik Mattsson, Enhetschef

Telefon: 072-9751940


Fackliga kontaktpersoner

Kommunals exp Tel: 072-1517376


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter