varningsikon

2021-01-22

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Förvaltningsekonom/ Administrativ chef


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen ansvarar för arbetsbefrämjande åtgärder, integrationsfrågor och utbildning på gymnasial och eftergymnasial nivå. Här skapar vi förutsättningar för det livslånga lärandet och möjligheter för individen att utvecklas, studera och nå egen försörjning. Vi bidrar också till ett livskraftigt näringsliv genom att tillvarata utvecklingsbehov i näringslivet och skapa projektsatsningar, nätverk och mötesplatser där utbildning och näringsliv kan mötas. Förvaltningen bildades 2019 och är i ett spännande skede där vi utvecklar våra processer och hittar synergier för samarbete mellan våra tre avdelningar, gymnasieskolan, Campus Varberg och VIA (Vuxenutbildning, integration och arbetsmarknad.) Våra verksamheter präglas av utveckling och förnyelse och arbetar tillsammans för att möjliggöra ett samhälle för alla där vi möter individen i olika situationer och skeden av livet.


Arbetsuppgifter

Vill du vara med och arbeta för att verksamhetens resurser tillvaratas optimalt och på ett ekonomiskt fördelaktigt sätt? Vi söker dig som är drivande och som kan skapa trygghet med din kompetens i utbildning- och arbetsmarknadsförvaltningens övergripande utvecklingsarbete. I uppdraget ingår bland annat löpande arbete kopplat till budget, uppföljning, bokslut och analyser. Tjänsten innebär ett nära samarbete med cheferna i förvaltningen och du samlar ekonomerna på avdelningarna för ett gemensamt förhållningssätt. Du ingår i en kommungemensam arbetsgrupp för förvaltningsekonomer, som leds av ekonomidirektören. Du ingår i förvaltningens ledningsgrupp och rapporterar direkt till förvaltningschefen. I uppdraget ingår också att du är fördragande för nämnd. Du kommer att ha personalansvar inom ramen för ditt uppdrag.

Kvalifikationer

Du har en akademisk examen inom ekonomi och gedigen erfarenhet från kvalificerat ekonomiarbete där du har arbetat med redovisning, budget, uppföljning och bokslut. Du har goda kunskaper i Microsoft Office-paketet med tyngdpunkt på Excel. Du har dokumenterad erfarenhet som ledare. Vi söker en trygg chef som har ett inspirerande och närvarande ledarskap. Som person är du analytisk och tar initiativ som visar på nya möjligheter utifrån verksamhetens förutsättningar. Arbetet kräver en hög grad av självständighet och resultatmedvetenhet. För att hantera uppdraget behöver du vara tydlig, strukturerad och en god kommunikatör. Du har en vana att arbeta strategiskt utifrån ett helhetsperspektiv i en politiskt styrd organisation och med stor öppenhet. Du behöver vara omvärldsorienterad och vi ser gärna att du har med dig erfarenhet från utbildningsfrågor. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2021-02-07

Referensnummer: A992103


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträdesdatum: 2021-09-01

Tillträde: Tillträde efter överenskommelse.

Varaktighet: Tillsvidare

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Maria Gustafsson, Förvaltningschef Utbildning och arbetsmarknad

Telefon: 070-528 84 31


Fackliga kontaktpersoner

Suzanne Persson


Martin Rimby


Carmen Mangas Tel: 073-0337425


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter