varningsikon

2020-08-07 09.09

Viktig information till allmänheten i Varbergs kommun

Du hittar vår samlade information med anledning av covid-19 via länk nedan.

Läs mer

Sök

Utvecklingsledare till Uppdragsavdelningen, LSS-, psykiatri- och boendehandläggare


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Varbergs kommun har en vision: år 2025 ska vi vara Västkustens kreativa mittpunkt. På vägen dit ska mycket hända. Var du än bor i Varberg finns havet, bokskogen, landsbygden, staden och kulturen inom räckhåll. Varberg har en fin stadskärna, goda kommunikationer och en intressant historia. Varbergs kommun har drygt 64 000 invånare och en stadig befolkningstillväxt. Kommunen står inför flera spännande satsningar där bostäder, kommunikation och fritidsaktiviteter är i fokus. I dag är vi cirka 4 800 anställda och nu behöver vi fler medarbetare för att kunna förverkliga visionens verksamhetsidé. Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Socialnämndens ansvar omfattar omsorg om äldre och funktionsnedsatta samt individ- och familjeomsorg. All myndighetsutövning och beställning av tjänster är samlad i en gemensam uppdragsavdelning. Uppdragsavdelningen (ca 150 medarbetare) utreder behov, fattar beslut och beställer insatser från verksamheter inom kommunens egen regi eller från externa utförare. Avdelningen består av åtta enheter. Vår enhet ansvarar för att utreda och fatta beslut om insatser enligt LSS samt insatser riktade till personer med psykiska funktionsnedsättningar. Enheten består av en utvecklingsledare, 3 psykiatrihandläggare, 10 LSS handläggare (barn, vuxen och boende) samt 2 boendehandläggare för sociala kontrakt.


Arbetsuppgifter

Arbetet som utvecklingsledare innebär att arbeta med dagligt metodstöd till handläggare, omvärldsbevakning, uppföljning och utvärdering av insatserna/verksamheten, skriva yttranden till myndigheter, arbete med statistik, intern- och egenkontroll för enheten samt utvecklingsarbete. Visst självständigt utredningsarbete på övergripande nivå ingår. Avdelningen arbetar processorienterat. Du arbetar i nära samarbete med enhetschefen, handläggare och med övriga utvecklingsledare inom avdelningen. Vi kan erbjuda ett spännande och omväxlande arbete. Personalgruppen består av både erfarna medarbetare som varit med under lång tid, och av medarbetare med kortare erfarenhet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen, examen från högskolans sociala omsorgsprogram eller motsvarande. Du har erfarenhet av att arbeta med myndighetsutövning, utredning och uppföljning inom socialt arbete samt har god kunskap i aktuella lagar och förordningar. Det är meriterande om du har erfarenhet och kunskaper av arbete med LSS och psykiatri. Det är även meriterande om du har erfarenhet av arbetsledning. Utvecklingsledaren håller ihop arbete med införande av IBIC så det är en fördel att du har arbetat med IBIC samt har processledarutbildning. Du ska vara noggrann, analytisk och strukturerad. Ha god förmåga att samarbeta med andra samt kunna arbeta självständigt med de uppdrag du får. Det är av vikt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Personlig lämplighet är avgörande. Körkort krävs.


Övrigt

Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2020-08-31

Referensnummer: A967068


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Löneform: Individuell lönesättning tillämpas. Ange gärna löneanspråk.

Arbetstid: Heltid

Tillträde: Tillträde snarast.


Upplysningar

Karin Kärrengård, Enhetschef

Telefon: 070-252 68 30


Akademikerförbundet SSR via Varberg direkt,

Telefon: 0340-88000


Fackliga kontaktpersoner

Vision Tel: 072-358 03 90


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter