varningsikon

2020-04-08

Information med anledning av covid-19

Varbergs kommun följer aktivt händelseutvecklingen kring coronaviruset covid-19. Vi samverkar med Länsstyrelsen och andra myndigheter samt följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Läs mer

Sök

Kommunikatör


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Kultur- och fritidsförvaltningen driver och förvaltar kommunens kultur- och fritidsanläggningar som bibliotek, fritidsgårdar, kulturskola, teater, bad- och simanläggningar samt idrottsanläggningar. Vi ger också service och bidrag till föreningar inom kommunen.


Arbetsuppgifter

Kultur och biblioteksavdelningen ansvarar för kommunens bibliotek, kulturskola samt kultur- och konstverksamhet. I verksamheten ingår allt från barnteaterföreställningar och babysalsa till släktforskningsstöd och stickcaféer. Vi erbjuder också varbergarna allt från popkonserter till författarbesök och dramaklasser. Som kommunikatör för verksamheten blir ditt huvuduppdrag att nå ut till varbergarna med vår verksamhet, och din arbetsplats är mitt i det kreativa flödet på Kulturhuset Komedianten. Du kommer också att vara en viktig resurs i kommunikationsarbetet på avdelningen och ha en rådgivande roll. Som kommunikatör på avdelningen ingår du också i en grupp med alla förvaltningens kommunikatörer, vilken leds av kommunikatörerna på förvaltningsstaben. Du ansvarar för att planera, genomföra och följa upp marknadsföringsinsatser för våra verksamheter. Du tar fram marknadsföringsmaterial, både digitalt och tryckt med stöd av verksamhetens grafiska profiler. Du ansvarar för verksamhetens webbplatser och jobbar både med uppdatering och utveckling. Du kommer även att jobba strategiskt med och samordna verksamhetens sociala medier. Du är också ett stöd till dina kollegor som är redaktörer för verksamhetens olika sociala medier. Du är också ansvarig för inköp av exempelvis trycksaker och skyltar. En stor del av arbetet sker i nära samarbete med kollegor, inom verksamheterna och med samarbetsparters.

Kvalifikationer

Du har en relevant utbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap alternativt det som bedöms likvärdigt av arbetsgivaren. Du har dokumenterad erfarenhet av formgivning för både tryck och webb och är mycket skicklig på att hantera Adobe Creative Cloud-paketet framför allt Indesign, Illustrator och Photoshop. Du är har erfarenhet av att skriva redaktionella texter samt att skriva och publicera på webb. Du behöver ha kunskaper om att arbeta med webbpubliceringsverktyg som till exempel Sitevision, Wordpress och Arena. Du har en väl utvecklad känsla för bildspråk, tonalitet och visuell kommunikation. Det är meriterande om du har arbetat inom kulturområdet och har därför kunskap om hur innehåll och verksamhet kan kommuniceras i kreativa processer. Det är också en stor fördel om du har kännedom och erfarenhet av kommunal förvaltning och vad som det innebär att följa riktlinjer, värdegrunder och organisationsstrukturer. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Meriterande: Grundläggande kunskaper inom HTML, CSS och PHP. Erfarenhet av fotografering och bildredigering. Grundläggande kunskaper i att producera och klippa enklare filmer. Dina egenskaper: Du är handlingsinriktad, initiativtagande och lyhörd med förmågan att skapa goda kontakter och relationer. Du stimuleras av skiftande arbetsuppgifter och arbetar noggrant samt har förmåga att organisera och planera ditt arbete för att hålla deadlines. Du trivs att jobba och vara en del i ett team där gott samarbete värderas högt och trivs med att hugga i där det behövs. Du har kunskap om kommunikationsprodukter och insatt i hur media kan påverka och användas för att stärka identitet och tydlighet. Vi ser med fördel på sökande med olika kulturell och etnisk bakgrund.


Övrigt

Avsatt tid för intervjuer är eftermiddag 15/4. Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2020-04-07

Referensnummer: A943274


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Deltid

Löneform:

Arbetstid: DeltidDeltid 60%

Tillträde: Lön enl. överenskommelse


Upplysningar

Katarina Sundberg, Tf chef kultur och biblioteksavdelningen

Telefon: 0340-88 253


Fackliga kontaktpersoner

Ulrika Tennberg Tel:


Christina Lindeberg Tel:


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

ikon

Självservice & blanketter