Sök

Socialsekreterare till mottagningsgruppen, Barn- och Familjeenheten


Om arbetsplatsen

Varbergs kommun har en Vision; år 2025 skall vi vara Västkustens kreativa mittpunkt. På vägen dit ska mycket hända. Var du än bor i Varberg finns havet, bokskogen, landsbygden, staden och kulturen inom räckhåll. Varberg har en fin stadskärna, goda kommunikationer och en intressant historia. Varbergs kommun har drygt 60 000 invånare och en stadig befolkningstillväxt. Kommunen står inför flera spännande satsningar där bostäder, kommunikation och fritidsaktiviteter är i fokus. I dag är vi cirka 5000 anställda och nu behöver vi fler medarbetare för att kunna förverkliga visionens verksamhetsidé. Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Avdelningen för Individ och Familj är en del av socialförvaltningen och ansvarar för barn- och familjeverksamhet, försörjningsstöd, beroendevård samt socialpsykiatri. Barn- och familj inom myndighet består av tre enheter och i vår enhet arbetar socialsekreterare i mottagningsgrupp, familjerättssekreterare samt utvecklingsledare, totalt 13 personer.


Arbetsuppgifter

Som socialsekreterare i mottagningsgruppen arbetar du med att ta emot orosanmälningar och ansökningar som gäller barn och unga. Du arbetar tillsammans med sex kollegor och en utvecklingsledare och gör skydds- och förhandsbedömningar samt fattar beslut om utredning ska inledas eller ej. Mottagningsgruppen ansvarar även för samverkan med och information till kommunens övriga verksamheter för barn och unga. Vi arbetar förebyggande, bland annat mot droganvändning tillsammans med bland annat polis och skola, samt i förebyggande verksamhet tillsammans med BVC. Vi ser nyttan av ett gott samarbete med andra och vi arbetar aktivt med att förbättra och utveckla vårt arbete till fördel för de barn och föräldrar som vi möter. För att arbeta med fokus på kvalitet och för att fortsätta utvecklas har vi extern handledning och vi arbetar strukturerat med metodutveckling.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen och erfarenhet av socialt arbete. Vi vill att du har erfarenhet av myndighetsutövning, utredningsarbete och att leda samtal med barn och deras föräldrar. För att trivas hos oss behöver du vara flexibel och tycka om att arbeta både självständigt och tillsammans med andra. Körkort krävs.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag. Varbergs kommun är sedan 2015 en rökfri arbetsplats.


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2023-03-26

Referensnummer: A1206482


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde 230801 eller efter överenskommelse.

Varaktighet: 6 månader eller längre

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Anneli Westling, Enhetschef

Telefon: 0340-887 98


Fackliga kontaktpersoner

Kristina Ekman Tel: 0340-88000


Vision Tel: 0340-88000


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter