varningsikon

2020-11-04

Skärpta råd för att begränsa smittspridningen i Halland

Till följd av en ökad smittspridning av covid-19 har Folkhälsomyndigheten tillsammans med Region Hallands smittskyddsläkare beslutat om lokala allmänna råd som gäller från och med den 3 november. Läs mer om hur Varbergs kommun anpassar verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Skärpta råd för att begränsa smittspridningen i Halland

Sök

Skoladministratör, Buaskolan


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Buaskolan ligger i Bua, ett samhälle beläget vid kusten två mil norr om Varberg. Inflytande, delaktighet och samarbete är centrala pedagogiska grunder i verksamheten. En fantastisk liten F-6 skola med engagerad personal och fina elever.


Arbetsuppgifter

Förskole- och grundskoleförvaltningen söker nu en engagerad skoladministratör som delar vår ambition att ligga i framkant och som deltar i det gemensamma arbetet för att skapa bästa möjliga möte för lärande. Du kommer att utgöra en viktig servicefunktion och arbeta med det administrativa stödet på Buaskolan i nära samarbete med rektor och personalen på skolan. Som skoladministratör kommer du tillsammans med ca 25 skoladministratörer på andra skolor och förskolor delta i vårt gemensamma arbete för att kunna ge ett administrativt verksamhetsstöd med hög kvalitet och som ständigt utvecklas. Viktiga uppgifter blir att arbeta med skol- och förskoladministration, betygsadministration, administration av lärarnas IT-stöd, schemaläggning, personaladministration, löneadministration, bokning/beställning av vikarier samt ekonomi och fakturering. Du förväntas bl.a. kunna ta fram underlag för rektors analys och beslut, göra presentationer, ta fram statistik och enkätresultat. Det handlar också om återkommande översyn och uppdatering av rutiner och riktlinjer. Arbetsuppgifterna är av skiftande komplexitet/svårighetsgrad, vilket betyder att du kan förvänta dig att arbeta både med betydande utmaningar och med enkla rutinärenden såsom korrespondens, bokningar och samtal. Tjänsten som skoladministratör ligger på 80%. Med möjlighet att arbeta ytterligare 10%, detta läsår med IT hantering. IT hantering innebär arbete med administrering av skolans IT- verktyg samt vara behjälplig att lösa enklare problem med IT- verktygen. Buaskolan har ca. 225 elever i höst.

Kvalifikationer

Relevant eftergymnasial examen inom exempelvis personal och löneadministration. Du ska ha mycket god förmåga att arbeta med verksamhetsstödjande IT-system inom löne-, personal-, faktura- och elevhantering samt kunna formulera dig enkelt, klart och korrekt i skrift och tal. Du är en god organisatör och är noggrann i ditt arbete. Du är drivande och identifierar utvecklingsområden och tar initiativ till insatser för förändringar och förbättringar samt vågar utmana till utveckling och enkelhet utifrån uppkomna behov och krav. I ditt arbete utgår du från helheten, har god planeringsförmåga och optimerar din vardag för att ha god framförhållning och klarar av att hantera många uppgifter samtidigt. Du har god samarbetsförmåga, är lyhörd och strävar efter att vara tillgänglig och ge respons inom rimlig tid samt känner ansvar för att tillhandahålla relevant dokumentation samt att hålla denna uppdaterad. Du tar ett ansvar för gemensamma arbetsuppgifter och utmaningar och har högt ställda mål för ditt eget arbete. Vänligen bifoga, via Offentliga Jobb, betyg, examensbevis och i förekommande fall förskollärarlegitimation alternativt lärarlegitimation.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Intervjuer kommer att ske löpande under annonseringstiden. Om du erbjuds anställning inom Förskole- och grundskoleförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2020-12-04

Referensnummer: A988962


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Deltid

Beskrivning av omfattning: Denna tjänst har en sysselsättningsgrad om 80% och kan kombineras med andra arbetsuppgifter upp till heltid.

Tillträde: Snarast.

Varaktighet: Tillsvidare

Antal tjänster: 1

Länk till mer information: https://www.varberg.se/barnutbildning/pedagogvarberg/pedagogvarberg.4.157885001540f7d16c15c827.html


Upplysningar

Sofia Andersson , Rektor

Telefon: 0723-51 58 57

Mobiltelefon:


Fackliga kontaktpersoner

Vision Tel: 0340-887 26


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter