varningsikon

2020-04-08

Information med anledning av covid-19

Varbergs kommun följer aktivt händelseutvecklingen kring coronaviruset covid-19. Vi samverkar med Länsstyrelsen och andra myndigheter samt följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Läs mer

Sök

Skolsköterska, Ankarskolan


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Ankarskolan är en modernt utrustad f-9-skola som är belägen i Träslövsläge, sydväst om centralorten Varberg med närhet till hav och natur. I skolans luftiga och fräscha lokaler går det cirka 600 elever. Ankarskolan är en framgångsrik skola med goda resultat och hög ambitionsnivå hos både personal och elever. Skolan har en stor andel behöriga lärare och engagerad personal. Skolan har utvecklingsfokus och har under de senaste åren valt att satsa på ett formativt arbetssätt, kollegialt lärande och kollaborativt arbete för att vidareutveckla undervisningen.


Arbetsuppgifter

Vi letar efter en skolsköterska vars huvudsakliga uppgifter utgår ifrån skolsköterskans basprogram och årshjul samt att i nära samarbete med sina kollegor i skolans elevhälsoteam stödja elevernas utveckling och pedagogernas arbete. Du skall kunna verka både i det åtgärdande, det främjande och förebyggande salutogena arbetet kring eleverna, i nära samarbete och kontakt med elevhälsoteamet, pedagoger, elever och vårdnadshavare där de olika delarna kompletterar och stärker varandra i arbetet för elevernas bästa. En inkluderande elevsyn ska prägla ditt arbete och förhållningssätt. Du stöder skolans personal, tar till vara på deras engagemang och har mod att utmana för utveckling.

Kvalifikationer

Legitimerad sjuksköterska med vidareutbildning till skolsköterska alternativt specialistutbildning inom barn- och ungdom eller distriktsköterska. Erfarenhet av arbete i skola för-, grund-, sär- och gymnasieskola är meriterande. Arbetet ställer krav på en hög social kompetens, god förmåga att samarbeta och god förmåga till självständigt arbete. Ditt förhållningssätt präglas av att du söker styrkor och resurser hos barnet. Du har en inkluderande elevsyn, ett positivt förhållningssätt, är lösningsinriktad och har mod att utmana till utveckling. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Vänligen bifoga, via Offentliga Jobb, betyg, examensbevis och i förekommande fall förskollärarlegitimation alternativt lärarlegitimation.


Övrigt

Alla medarbetare i Varbergs kommun har bland annat möjlighet att köpa ett rabatterat pendelkort, få ekonomiskt friskvårdsstöd och hyra en cykel eller elcykel till ett förmånligt pris. Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Om du erbjuds anställning inom Förskole- och grundskoleförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. På följande länk kan du beställa rätt belastningsregister: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/ Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2020-04-05

Referensnummer: A942462


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Deltid

Löneform: Individuell lönesättning tillämpas, ange löneanspråk.

Arbetstid: DeltidDenna tjänst har en sysselsättningsgrad om 80% och kan kombineras med andra arbetsuppgifter upp till heltid.

Tillträde:


Upplysningar

Charlotta Hannerfors, Rektor

Telefon:


Fackliga kontaktpersoner

Gunilla Wingbro-Carlsson Tel: 0723-52 95 43


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

ikon

Självservice & blanketter