Sök

Feriepraktik sommarlovet 2024


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt och det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras. Därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss?


Arbetsuppgifter

Varbergs kommun söker dig som går i årskurs 8 och vill prova på feriepraktik i någon av Varbergs kommun verksamheter. Detta kanske blir ditt första jobb och en möjlighet att stärka din valkompetens för fortsatta studier och gymnasieval. Under sommarlovet 2024 kommer du att arbeta i 10 dagar under en tvåveckorsperiod och få lön enligt avtal. Feriepraktiken genomförs under vecka 25-32. Söker du en plats som feriepraktikant kan du bli erbjuden arbete inom antingen socialförvaltningen, förskole- och grundskoleförvaltningen, hamn- och gatuförvaltningen eller serviceförvaltningen. Du tilldelas en plats på någon av dessa förvaltningar. Arbetsuppgifter du kan anställas för är bland annat att: • hålla rent i stad och park och vårda Varbergs utemiljö för allas trivsel • läsa för barn i förskola och vara en förebild för våra yngsta invånare • assistera kökspersonal och hjälpa till att skapa trivsam atmosfär i köket • spela spel, läsa tidningen och måla naglarna på våra äldsta invånare.

Kvalifikationer

Som person är du nyfiken och engagerad, vill hjälpa andra människor och är socialt kompetent. Du tycker om att samarbeta med andra, kan följa instruktioner och är punktlig. • Du går i årskurs 8 i Varbergs kommun under läsåret 2023/2024. • Du bor i Varbergs kommun. • Du arbetar samtliga 10 dagar som feriepraktiken omfattar. Alla som söker feriepraktik sommaren 2024 i Varbergs kommun ska visa upp ett utdrag ur belastningsregistret. Utdraget beställer du här: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/. Om du blir kallad till anställningsintervju tar du med dig utdraget och visar det.


Övrigt

Alla som söker feriepraktik sommaren 2024 i Varbergs kommun ska kunna visa upp ett utdrag ur belastningsregistret. Utdraget beställer du här: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/. Om du blir kallad till anställningsintervju tar du med dig utdraget och visar det. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2024-01-20

Referensnummer: C164726


Anställningsvillkor

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning

Omfattning: Timavlönad

Beskrivning av omfattning: 10 arbetsdagar inom en tvåveckorsperiod

Tillträde:  Vecka 25–32

Varaktighet: max 10 dagar

Antal tjänster: 100


Upplysningar

Viktoria Struxsjö,

Telefon: 070-5988682


Fackliga kontaktpersoner

Kommunal Tel: 0721-51 73 76


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter