Sök

Socialsekreterare till Utredningsgruppen Barn och Familj


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Socialnämndens ansvar omfattar individ- och familjeomsorg samt omsorg om äldre och funktionsnedsatta. All myndighetsutövning och beställning av tjänster är samlad i en gemensam uppdragsavdelning. Uppdragsavdelningen (ca 150 medarbetare) utreder behov, fattar beslut och beställer insatser från verksamheter inom kommunens egen regi eller från externa utförare. Avdelningen består av åtta enheter, varav tre barnenheter, samt en central stab. Utredningsgruppen består idag av 18 socialsekreterare och två utvecklingsledare.


Arbetsuppgifter

Vår enhet ansvarar för att utreda barns behov av skydd eller stöd, bedöma behovet av insatser, samt följa upp de öppenvårdsinsatser som beviljats. Vi gör skillnad för utsatta barn och vårt mål är att alla barn och unga i Varbergs kommun ska känna trygghet och växa upp under goda förhållanden. Vi är en entusiastisk arbetsgrupp som drivs av att ständigt utvecklas och bli bättre på det vi gör och arbetar just nu aktivt med att öka barns delaktighet. Hos oss arbetar vi två i alla utredningar och vi erbjuder en god introduktion och ett gott arbetsklimat med nära arbetsledning. Vi ingår i Yrkesresan och har kontinuerlig extern handledning. Varbergs kommun har eget gym där du tränar gratis, friskvårdsbidrag, erbjuder semesterväxling samt rabatt på Hallandstrafikens årskort.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen och erfarenhet av socialt arbete. Vi ser gärna att du tidigare arbetat med barn och unga, samt med utredningsarbete/myndighetsutövning. Det är viktigt att du trivs med att ingå i en stor arbetsgrupp, men också i det lilla teamet och att du ser samverkan som både roligt och nödvändigt. För att trivas hos oss behöver du vara lyhörd, flexibel och strukturerad, men framförallt ha en vilja att bidra till enhetens goda arbete med att förbättra levnadsvillkoren för utsatta barn. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och det är dessutom nödvändigt med körkort.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Varbergs kommun är sedan 2015 en rökfri arbetsplats. Inför denna annonsering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag.


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2021-09-21

Referensnummer: A1051506


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse. Individuell lönesättning tillämpas, ange gärna löneanspråk.

Varaktighet: Tillsvidare

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Anna Johansson, Enhetschef Utredningsgruppen

Telefon: 0340-888 91


Fackliga kontaktpersoner

Helene Andreasson Tel: 0340-888 72


Pia Gunnarsson Tel: 0340-888 89


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter