varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Miljö-och hälsoskyddsinspektör


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Miljö- och hälsoskyddsförvaltningen söker en miljö- och hälsoskyddsinspektör. Vi arbetar primärt med myndighetstillsyn utifrån miljö- och livsmedelslagstiftning. Vi har idag 28 heltidstjänster.


Arbetsuppgifter

Vi har idag 18 heltidstjänster som arbetar med tillsyn enligt miljöbalken. Tjänsten kommer att vara fokuserad på arbetsuppgifter inom hälsoskydd. Uppgifter inom tillsyn och rådgivning gällande miljöfarliga verksamheter kan också förekomma.

Kvalifikationer

Vi behöver positiva och utåtriktade personer med miljö- och hälsoskydds-utbildning eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig. Fördjupad kunskap och erfarenhet av myndighetsarbete inom området är meriterande. Goda datakunskaper ser vi också som en fördel. Vi arbetar med ärende-hanteringssystemet ECOS 2. Eftersom arbetet på en myndighet ställer speciella krav värderas dina personliga egenskaper mycket högt. Du bör också vara intresserad av att arbeta i grupp. Du är därför serviceinriktad och sätter gruppen före jaget. Men arbetsglädje, flexibilitet och lätt till skratt är nog så viktigt. Tror du att du kan komma i närheten av ovanstående så kommer vi att tro på dig. Vi har ambitionen att tro och lita på samt stötta varandra.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2021-06-14

Referensnummer: A1033830


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde sker enligt överenskommelse.

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Anders Bergh , Miljö- och hälsoskyddschef

Telefon: 0340-88265

Mobiltelefon: 070-528 87 96


Fackliga företrädare nås via Varberg direkt , Varberg direkt

Telefon: 0340-880 00


Fackliga kontaktpersoner

ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter