Sök

Elevassistent, Bläshammar skola


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Bläshammar skola är en F-5 skola med omkring 280 elever. Skolan ligger norr om centrala Varberg i ett lugnt och lummigt område. På skolans fritidshem finns fyra avdelningar som har namnen Seglet, Båten, Havet och Fyren. Bläshammar skola är organiserad i F- 2 och år 3?5. Bläshammar skolas arbete ska präglas av arbetsglädje, trygghet, ansvarstagande och kontinuitet. På skola arbetar cirka 40 personer. Det finns ett elevhälsoteam bestående av skolsköterska, kurator, skolpsykolog och specialpedagog. Inflytande och delaktighet är en viktig del av skolan verksamhet och det finns elevråd, klassråd, miljögrupp samt en "Alla duger"-grupp bestående av lärare och elever som aktivt arbetar för att förhindra och förebygga mobbing. Bläshammar skola har också en aktiv föräldraförening. Bläshammar skolas vision är "En skola för alla och en skola som lägger grunden för ett livslångt lärande".


Arbetsuppgifter

Du kommer arbeta ca 50% på Bläshammar skola med inriktning på att följa och stötta en elev i årskurs 1 med att träna in strukturer och strategier och följa den enskilda eleven genom dagen. Den andra delen av tjänsten (50%) kommer du arbeta med att stötta upp i klass eller på fritids kring elever med särskilda behov eller som stöd i gruppen. Ditt arbete kommer att handla om att nå uppsatta mål och hjälpa till i de vardagliga situationer som annars kan vara svåra att hantera för eleven. Du använder dig av en tydliggörande pedagogik och ett lågaffektivt bemötande. Du kommer att arbeta i ett team tillsammans med lärare och en annan pedagog kring eleven i årskurs 1. Ni samarbetar kring utvecklandet av lärande, genomförandet av schema och uppsatta mål. Ni som arbetar med eleven kommer att ha stöd från vårt elevhälsateam för handledning.

Kvalifikationer

Gymnasieutbildning, meriterande är utbildning från barn- och fritidsprogrammet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta i skolan eller förskola. Meriterande är erfarenhet av arbete med elever/ungdomar med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vänligen bifoga, via Offentliga Jobb, betyg, examensbevis och i förekommande fall förskollärarlegitimation alternativt lärarlegitimation.


Övrigt

Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Om du erbjuds anställning inom Förskole- och grundskoleförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. På följande länk kan du beställa rätt belastningsregister: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/ Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2020-01-20

Referensnummer: A926933


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Löneform:

Arbetstid: Heltid100%

Tillträde: Tillträde snarast


Upplysningar

Elin Johansson, Rektor

Telefon: 0734-01 70 69


Fackliga kontaktpersoner

Kommunal Tel: 0721-51 73 76


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

ikon

Självservice & blanketter