varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Vikarierande Landskapsarkitekt


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Omfattande och aktuella stadsutvecklingsprojekt är att bygga dubbelspår på Västkustbanan och genom Varbergs tätort förlägga spåret i en tunnel samt att bygga en ny hamn så att den gamla kan flyttas. I de områden som frigörs kommer en ny stadsdel - Västerport - att växa fram. I takt med att Varberg växer ökar också mångfalden. När människor med olika bakgrund möts främjas kreativitet och innovation och det skapar förutsättningar för utveckling inom både näringsliv, föreningsverksamhet och kulturliv. Med ett öppet och inkluderande klimat hjälps vi år att styra mot visionen Varberg Västkustens kreativa mittpunkt. I alla dessa projekt står hamn-och gatuförvaltningen i centrum. Förvaltningen har ungefär 135 anställda som arbetar i avdelningarna Offentliga rummet, Trafik, Hamn, Projekt, Drift och Anläggning, Ekonomi och administration samt Stab. Här finns plats för nytänkande, framåtanda, kunskap och mod. Vi är stolta över vår trivsamma och dynamiska arbetsplats. Avdelningen för offentliga rummet söker nu en vikarierande landskapsarkitekt. Som vikarie blir du en del av avdelningen Offentliga rummet som består av 12 medarbetare och är indelad i team Landskap och Offentlig plats. I team Landskap arbetar 7 landskapsarkitekter och en landskapsingenjör och nu ska en av våra landskapsarkitekter vara föräldraledig och vi behöver stöttning under denna period. Vi är ett stort gäng landskapsarkitekter vilket är vår styrka och vi jobbar med att dra nytta av vår gemensamma kunskap


Arbetsuppgifter

Vi söker dig som är landskapsarkitekt och vill vara med och utveckla kommunens befintliga och framtida allmänna platser - gator, torg, parker, promenader, lekplatser, badplatser och naturområden. I rollen som vikarierande landskapsarkitekt arbetar du brett med både strategiska dokument och projektering i stora och lilla skalan. Du är del av en arbetsgrupp och i nära samarbete med trafikavdelning och vår egen drift- och underhållsavdelning planerar och utformar du det offentliga rummet för att bidra till ett hållbart, grönt och attraktivt Varberg. Du har fokus på de värden vi skapar för de som bor, besöker och/eller verkar i Varberg. Delaktighet är ett nyckelord och du är mån om en bred förankring av ditt arbete. Samverkan både internt och externt är en nyckelfaktor och arbetet innebär därför mycket kontakter med allmänhet, konsulter, entreprenörer samt andra förvaltningar och bolag. Vår medarbetare planerar att starta sin föräldraledighet i maj och vara föräldraledig under 7-8 månader. Vi tänker oss att en överlappning innan och efter föräldraledigheten är önskvärd. Tillträde sker efter överenskommelse och tiden kan komma att förlängas.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har några års erfarenhet som landskapsarkitekt. Den du ska vikariera för arbetar mycket med strategiska frågor och detaljplaner så en liten extra fördel om du har jobbat med liknande frågor. Som person är du, engagerad, lyhörd, initiativrik, målinriktad och flexibel i ditt arbete. Du är analytisk och har förmåga att växla perspektiv mellan helheter och detaljer. Du tycker om att samarbeta med och lära av personer med olika kompetenser och trivs bra med att arbeta såväl självständigt som i grupp. Du kan uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift och har god förmåga att kommunicera dina idéer visuellt. Förvaltningen anser att mångfald bland våra medarbetare bidrar till att utveckla såväl vår verksamhet som gemenskapen på arbetsplatsen. B-körkort är ett önskemål. I nuläget är det distansarbete som gäller för de flesta av oss så det är viktigt att du både kan arbeta självständigt och är van att hantera digitala verktyg så att de digitala kontakterna med alla våra samarbetsparter fungerar bra.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Urval kommer att ske löpande under rekryteringsprocessen. Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2021-03-07

Referensnummer: A1005934


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Varaktighet: 6 månader eller längre

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Cecilia Frederiksen, Avdelningschef Offentliga rummet

Telefon: tel. 073-387 53 23


Fackliga företrädare nås via Varberg direkt , Varberg direkt

Telefon: 0340-880 00


Fackliga kontaktpersoner

ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter